BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI     

 

09.02.2007

 

BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

 

 

MADDE 1- 13/7/1956 tarihli ve 6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 29 uncu maddesine aşağıdaki bent eklenmiştir.

 

“y) Banka ve sigorta şirketlerinin Türkiye Kızılay Derneğine yaptıkları hizmetler dolayısıyla lehe aldıkları paralar.”

 

MADDE 2- 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 89 uncu maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendine aşağıdaki cümle eklenmiştir.

 

“Türkiye Kızılay Derneğine yıllık toplam beyan edilen gelirin %10’unu (kalkınmada öncelikli yöreler için  % 20’sini) aşmamak üzere makbuz karşılığı yapılan bağış ve yardımlar.”

 

MADDE 3- 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun İkinci Kısmının İkinci Bölümünün başlığı “Araçlar, Kıymetli Maden ve Petrol Aramaları, Ulusal Güvenlik Harcamalarına İlişkin İstisnalar ile Diğer İstisnalar” şeklinde değiştirilmiş, 13 üncü maddenin başlığı kaldırılmış ve maddeye aşağıdaki (g) bendi eklenmiştir.

 

“g) Türkiye Kızılay Derneğine, bedelsiz teslim ve hizmetlerinde doğrudan kullanacağı malların teslimi ve hizmetlerin ifası.”

 

MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

 

MADDE 5- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

© www.alomaliye.com

 

Her Hakkı Mahfuzdur. İzinsiz Yayımlanamaz

 

 

 

 

...............................

:. Alohaber, Anında Haber

:. Kurumlar Vergisi Prog.

:. İş Kanunu Programı

:. Kıdem-İhbar Programı

:. Net'ten Brüt'e, Brüt'ten...

...............................