HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR (BKK 2007/11931)     

    

07 Nisan 2007 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26486

 

Karar Sayısı : 2007/11931

 

Ekli “Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”ın yürürlüğe konulması; Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 9/2/2007 tarihli ve 605 sayılı yazısı üzerine, 3/1/2002 tarihli ve 4733 sayılı Kanunun 7 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 26/3/2007 tarihinde kararlaştırılmıştır.

 

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

HAYVANCILIĞIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA KARARDA

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

 

             MADDE 1 – 21/2/2005 tarihli ve 2005/8503 sayılı Kararnamenin eki "Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar”ın 2 nci maddesinin (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "h) Hastalıktan ari bölge oluşturmak üzere, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova illerinde, Bakanlıkça çıkarılacak uygulama tebliğinde belirtilen kriter ve özelliklere sahip süt sığırı işletmelerinde, sığır tüberkülozu ve sığır brucellozu hastalıklarından ari hayvan başına doğrudan destekleme ödemesi yapılır.

             3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu'nda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde sığır tüberkülozu ve sığır brucellozu hastalığı tespit edilen hayvanlar için il/ilçe müdürlüklerince, Bakanlıkça belirlenen esaslar dahilinde düzenlenen Hayvan İtlaf ve Tazminat Mazbatasına göre Tazminat Hakediş Belgesi hazırlanır ve T.C. Ziraat Bankası tarafından hayvan sahibine, hasta hayvan başına doğrudan tazminat ödemesi yapılır."

             MADDE 2 – Aynı Karar'ın 2 nci maddesinin (t) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki (v) ve (y) bentleri eklenmiştir.

             "v) 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu kapsamında belirlenen tazminatlı hastalıklardan birine yakalandığı ilgili mevzuat çerçevesinde tespit edilerek, kestirilen, öldürülen ya da ölen hayvanların sahipleri ile ihbarı zorunlu hastalıklardan birine karşı koruma maksadıyla Hükümet veteriner hekimi ya da Bakanlıkça görevlendirilen veteriner hekim tarafından yapılan aşı, serum ve ilaç uygulamaları nedeniyle öldükleri otopsi ve laboratuar muayeneleri ile tespit edilen hayvan sahiplerine ilgili mevzuat çerçevesinde destekleme kapsamında tazminat ödenir.

             Tazminat ödenecek hayvanlar için, il/ilçe müdürlüklerince, Bakanlıkça belirlenen esaslar dahilinde düzenlenen Hayvan İtlaf ve Tazminat Mazbatasına göre Tazminat Hakediş Belgesi hazırlanır ve T.C. Ziraat Bankası tarafından hayvan sahibine doğrudan tazminat ödemesi yapılır.

             3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereğince 2006 yılında Genel Bütçeden ödenmek üzere belgeleri tamamlanan ancak bütçede yeterli kaynak olmaması nedeniyle 2006 yılında ödenemeyen veya saymanlıklarca yıl sonunda kullanılmadığından tenkis edilen hayvan tazminatları, Bakanlığın talimatı üzerine il/ilçe müdürlüklerince düzenlenen hak ediş belgeleri ile "Hayvancılığın Desteklenmesi Hakkında Karar" kapsamında T.C. Ziraat Bankası tarafından hayvan sahibine ödenir.

             y) Kararnamede belirtilen illerde bulunan süt sığırı işletmelerinde, sığır tüberkülozu ve sığır brucellozu yönünden yapılan ilk testler sonucunda, işletmede bulunan hayvanların tamamının menfi çıkması durumunda, işletme geçici ari kabul edilerek, işletmedeki hayvanlar için Bakanlıkça belirlenen destekleme ödemesi yapılır. Geçici arilik statüsü verilen işletmelerde en az 6 ay sonra yapılacak sığır brucellozu ikinci testi sonucunda tüm hayvanların menfi çıkması durumunda, işletme ari kabul edilerek, Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası düzenlenir.

             Destekleme ödemesi yapılacak hayvanlar için il/ilçe müdürlüklerince, Destekleme Hakediş Belgesi hazırlanır ve T.C. Ziraat Bankası tarafından hayvan sahibine, ari hayvan başına doğrudan destekleme ödemesi yapılır.

             Sığır tüberkülozu ve sığır brucellozu hastalıklarından ari süt sığırı işletmesinden elde edilen sütler için yapılacak desteklemelerde beher litre süt için ayrıca %50 ilave destekleme ödemesi yapılır."

             MADDE 3 – Bu Karar 1/1/2007 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Kararı Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

 

Bakanlar Kurulu Kararının Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

                                              Tarihi                                                                                   Sayısı

24/2/2005

25737

Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapan Düzenlemelerin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

                                            Tarihi                                                                                      Sayısı

1

19/10/2005

25971

2

17/1/2006

26052

3

12/8/2006

26257

4

26/12/2006

26388

Açılış Sayfam Yap

 

 

 

...............................

:. Alohaber, Anında Haber

:. Yararlı Dosyalar (xls)

:. Ücretsiz Programlarımız

:. Ücretsiz Programlar

...............................

 

© www.alomaliye.com

Her Hakkı Mahfuzdur. İzinsiz Yayımlanamaz