|
......................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ........................................... ...........................................
|
03 Aralık 2009 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 27421
Sermaye Piyasası Kurulundan:
ARACI KURUMLAR TARAFINDAN YATIRILAN TEMİNATLARIN KULLANIM ESASLARI TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: V, NO: 114)
MADDE 1 – 14/4/2009 tarihli ve 27200 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Seri:V, No: 101 sayılı Aracı Kurumlar Tarafından Yatırılan Teminatların Kullanım Esasları Tebliğinin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 4 - (1) Kurul Seri: V, No: 46 sayılı Tebliğ kapsamında faaliyet göstermekte olan aracı kurumlardan bu Tebliğde belirlenen esaslar dahilinde belirlenen teminatları Kanunun 34 üncü maddesinin beşinci fıkrası çerçevesinde yatırmalarını isteyebilir.
MADDE 3 – Aynı Tebliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 4 – Aynı Tebliğin 12 nci maddesine aşağıdaki beşinci fıkra eklenmiştir.
MADDE 5 – Aynı Tebliğin 12 nci maddesine aşağıdaki altıncı fıkra eklenmiştir.
"(6) Yetki belgeleri kendi talepleri doğrultusunda Kurulca iptal edilip tasfiye halinde olan aracı kurumların teminatlarının iadesi için yapılan başvurularda bu maddenin birinci fıkrasının (ı) bendi uygulanmaz."
"(2) Kanunun 46 ncı maddesinin (g) bendi uyarınca yetki belgeleri iptal edilen aracı kurumların teminatları, bu Tebliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve devamı bentlerinde yer alan prosedürün tamamlanması durumunda serbest bırakılır."
MADDE 7 – Aynı Tebliğin Geçici 1 inci maddesinin ikinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(e) Aracı kurumun Borsalar, MKK, Takasbank, TSPAKB veya Kurul'a karşı temerrüde düştüğü herhangi bir mali yükümlülüğünün bulunmaması"
MADDE 10 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
EK/1 İLAN METNİ
.................................MENKUL DEĞERLER A.Ş.’YE İLİŞKİN SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN DUYURU
............Menkul Değerler A.Ş.'nin (Şirket) .../.../.....tarih ve.............. sayılı alım satım aracılığı yetki belgesi Kurulun .../.../.... tarih ve .... Sayılı toplantısında iptal edilmiş ve Şirket tarafından .../.../ ....... tarihinde Kurul'a sermaye blokajı amacı ile yatırılan teminatların serbest bırakılması için başvuruda bulunulmuştur. Bu nedenle, Şirket'ten sermaye piyasası faaliyetleri ile ilgili olarak herhangi bir hak veya alacağı bulunduğu iddiasında olan ya da hesabı ile mutabık olmayan, işbu ilan tarihinden itibaren 2 ay içinde hak talebinde bulunan veya dava açarak dava açıldığına ilişkin mahkemeden derkenar alan yatırımcıların, ilgili bilgi ve belgeleri Şirkete, Kurul'a ve İMKB-Takas ve Saklama Bankası A.Ş.'ye bildirmeleri gerekmekte olup, söz konusu süre içerisinde herhangi bir bildirim yapılmaması halinde Şirketin teminatları serbest bırakılacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur. İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Şişli Merkez Mahallesi, Merkez Caddesi No:6 34381 Şişli/İSTANBUL Tel: 0 212 315 25 25 Şirket adı adresi telefonu EK/2 TAAHHÜTNAME
Sermaye Piyasası Kurulu adına İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş. nezdinde açılmış olan hesaba yatırılmış olan sermaye blokajının (teminatın) serbest bırakılması nedeniyle; yönetim kurulu üyesi/%10'dan fazla pay ile ortağı olduğumuz ..............A.Ş.'nin ekte yer alan sermeye yeterliliği tabloları1 ve mizanının işbu taahhütname tarihi itibariyle gerçek durumu yansıttığını, herhangi bir hata ve eksiklik olmadığını, kayıtlara yansıtılan veya yansıtılmayan, sermaye piyasası faaliyetlerinden kaynaklanan yargı kararı ile kesinleşen borçlarının kayıtsız şartsız ödeneceğini, bu durumun tarafımıza bildirilmesini müteakip başkaca hiçbir şarta gerek kalmaksızın müşteri alacağının tutarı ne olursa olsun derhal ödeneceğini; müşterinin doğrudan doğruya hakkımızda kovuşturma yapabileceğini; yasal zamanaşımı süreleri içerisinde bu borçlardan tarafımıza ödenen tutar ile sınırlı olarak şahsen, müteselsilen ve tüm malvarlığımızla sorumlu olduğumuzu kabul, beyan ve taahhüt ederiz. TARİH İMZALAR (YÖNETİM KURULU BAŞKAN-ÜYELER- ORTAK) ———————— 1 Faaliyetleri geçici veya sürekli olarak durdurulan aracı kurumlar için söz konusu taahhütnamede "sermaye yeterliliği tabloları ve" ifadesinin bulunmasına gerek olmayıp, taahhütname ekinde de yalnızca güncel mizanın gönderilmesi yeterlidir.
|
|
||||||||
|
© Alomaliye.com 2000-2009 Tüm Hakları Saklıdır. |