|
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan:
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yönetim Kurulu Kararı
Karar Tarihi:
16.07.2003
Karar No:
425
Fon Yönetim Kurulu Başkanlığının 10.07.2003 tarihli yazıları ekinde gönderilen, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (Fon) 23.06.2003 tarih ve BDDK.02. TMSF.02.TAH./208 sayılı yazısı ve ekleri ile Fon Başkan Yardımcılığının 15.07.2003 tarih ve TMSTH-İST/9320 sayılı yazısı ve eki hukuki görüşün incelenmesi sonucunda;
Fonun, ihale tanıtım dökümanı talep edecek ilgililerden alınması gereken Ek-1’de yer alan “Gizlilik Taahhütnamesinin” uygunluğunun onayı ile satış süreçleri esnasında uygulayacağı genel prensiplerin ve konu ile ilgili tarafların ve yatırımcıların bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan EK-2’de yer alan “Alacak Satış İlkeleri”nin kabul edilmesi ve Kurum internet sitesinde yayımlanması konularında Birinci ve İkinci Tahsilat Dairelerinden sorumlu Fon Başkan Yardımcılığının yetkili kılınmasına karar verildi.
(İmza)
R.Engin AKÇAKOCA
Başkan |
(İmza)
Mehmet Nuri DOĞULU
Üye |
(İmza)
Yusuf Ziya ÖNDER
Üye |
|
|
|
(İmza)
Prof. Dr. Kemal ÇEVİK
Üye |
(İmza)
Mustafa EKİM
Üye |
(İmza)
Oğuz KAYHAN
Üye |
|
|
|
|
(İmza)
Mehmet SAZCI
Üye |
|
EK-1
GİZLİLİK TAAHHÜTNAMESİ
İş bu gizlilik taahhütnamesi,……………..….…………………………........................... olarak ALICI/ISTEKLI sıfatıyla tarafımızca “Büyükdere Cad.no.143 Esentepe /İstanbul” adresinde mukim Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (FON)’na tek taraflı olarak ……/……/2003 tarihinde imzalanarak verilmiştir.
Taahhüt eden olarak “ALICI/İSTEKLİ” sıfatıyla aşağıda konusu, tanımı ve kapsamı belirtilen bilgileri amacı dışında kullanmamayı, üçüncü kişilere vermemeyi, açıklamamayı ve bu konuda aşağıda belirtilen hüküm ve koşullara uyulacağını kabul, beyan ve taahhüt ederiz. 1- Taahhüt Konusu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (FON) tarafından satışa çıkarılan Tahsili Gecikmiş Alacakların (TGA), satış sürecine ilişkin düzenlemeleri ve diğer bilgileri içeren TANITIM DÖKÜMANI ile ilgili aşağıda tanımlanan gizli ve özel bilgilerin, amacı dışında kullanılmaması, herhangi bir biçimde üçüncü kişilere verilmemesi, açıklanmaması ve bu konuda aşağıda belirtilen hüküm ve koşullara uyulması işbu taahhütün konusunu teşkil etmektedir.
2- Tanım
Gizli ya da özel bilgi, Fon tarafından TANITIM DÖKÜMANI satın alma iradesini iletmiş bulunan ALICI / İSTEKLİ ya da temsilcilerine, FON satış portföyünün durumunu değerlendirmeleri için verilen, alacak dosyalarının içeriğindeki tüm bilgileri ve TMSF ihale şartnamesi ile ilgili bilgiler dahil, her türlü bilgiyi ifade eder.
Gizli ya da özel bilgi kavramı aynı zamanda, bu taahhütnameyi, FON kaynaklarından sağlanmış ya da edinilmiş, tanıtım ve bilgi raporlarını, kayıtlarını ve ALICI / İSTEKLİ ya da temsilcilerine yazılı ya da sözlü olarak verilmiş her türlü bilgiyi de kapsar. Şu kadar ki; sözlü bilgiler söz konusu bilginin açıklandığı anda, açıklayan kişi veya kurum tarafından, aktarılan bilginin açıkça gizli olmadığı belirtilmedikçe, gizli bilgi olarak değerlendirilecektir.
3- Bilgilerin Açıklanabileceği Hal
Yukarıda sayılan nitelikteki gizli ya da özel bilgilerin yargı organlarınca veya yetkili merciilerce yasal usullere uyularak istenmesi halinde, uygun koruyucu tedbirlerin alınmasını teminen durumu, yazılı olarak FON’a bildirmeden, herhangi bir işlem yapılmayacağını kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
4-Bilgi ve Kayıtların Teslimi
İşlemlere devam etmeme kararı almamız durumunda, durumu derhal FON’a bildireceğimizi, elimizde bulunan kopyalar, özet ve analizler dahil olmak üzere tüm bilgi ve belgeleri FON’a teslim edeceğimizi kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
5- Tazmin Yükümlülüğü
Yukarıda belirtilen kurallara uyulmaması ve/veya çıkar karşılığında ya da çıkar olmaksızın gizli ya da özel bilgilerin ALICI/İSTEKLİ olarak tarafımızdan ve/veya temsilcilerimiz tarafından, amacı dışında kullanılması üçüncü kişilere duyurulması, kamuya yayımlanacak biçimde sözlü veya yazılı basın organlarına açıklanması ya da gizliliğin herhangi bir biçimde ihlali halinde, FON’un bu ihlalden ötürü uğrayacağı doğrudan ya da dolaylı tüm zararı ödeyemeyi kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
Tazmin yükümlülüğünün, gizlilik esasına uyulmaması ya da bilgilerin amacı dışında kullanılması nedeniyle üçüncü kişilerin uğradığı/uğrayacağı zararlar nedeniyle FON’dan talep edeceği her türlü zarar için de geçerli olacağını ayrıca kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
6- Yetkili Hukuk ve Mahkeme
Bu taahhütname Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına tabii olmak, Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre yorumlanmak ve ihtilaflarda Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını uygulanmak üzere imza edilmiş olup, işbu taahhütnamenin uygulanmasından doğacak her türlü ihtilafta Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Mahkemeleri ve İcra Dairelerinin yetkili olacağını kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
7- Tebligat
Bu taahhütnamede yer alan hususların yerine getirilmesi, gerekli ihbar ve tebligatların yapılabilmesi için aşağıda yer alan adresimiz yasal ikametgah adresi olarak belirlenmiştir. Adres değişikliklerini önceden yasal olarak FON’a bildirilmediğimiz takdirde bu taahhütnamede yer alan adrese yapılacak ihbar ve tebligatlar geçerli olacağını kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
8- Devir Yasağı
İşbu sözleşmedeki ile belirlenen yükümlülüklerin hiçbir şekil ve surette devredilmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
9-Geçerli Nüsha
İşbu taahhütname, biri Türkçe diğeri İngilizce olmak ve ihtilaf halinde Türkçe nüsha geçerli olmak üzere iki nüsha olarak tanzim ve imza edilmiştir…..../..../........
TAAHHÜT EDEN(ALICI/İSTEKLİ)
Adı-Soyadı/Ünvanı
Adres
EK-2
ALACAK SATIŞ İLKELERİ
Bu dökümanın amacı, hisseleri kısmen veya tamamen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) intikal eden bankalardan (Fon Bankası) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun devir aldığı tahsili gecikmiş alacaklarının satışı konusunda ilgilileri bilgilendirmektir.
Bu döküman potansiyel yatırımcıların takip etmek zorunda oldukları prosedürleri ve satış sürecinin çeşitli safhalarını düzenler.
Bu dökümandaki beyanlar : (i) sadece bilgi vermek amacını taşımaktadır ve hiçbir yasal yaptırımı bulunmamaktadır; (ii) bağlayıcı değildir ve TMSF dilediği zaman yapacağı bildirimlerle değişiklikler yapabilir; (iii) TMSF alacaklarının satılması hususu niteliğinde taahhüt değildir.
1-
Alacak Satış Esasları
TMSF alacak satış sürecini, şeffaflık, hesap verilebilirlik, adil olma ve ticari ilkelerin uygulanması esasları çerçevesinde yürütecektir. Bu düzenleyici esaslar dahilinde aşağıda belirtilen standartlar ve ilkeler tüm alacak satışlarında uygulanacaktır.
2-
Alacak Satışında Temel Prensipler
- TMSF tarafından belirlenecek kriterlere göre satışa sunulan alacaklar için en iyi teklifi almak.
- Alacakları rekabetçi bir yöntemle satışa sunmak.
- Alacakları, pazar kapasitesi ve beklentileri göz önünde tutularak duyurulacak zaman çizelgesine uygun olarak satışa sunmak .
3. Satış Stratejisi
3.1. Satışa Sunulan Alacakların Seçimi ve Zamanlama
TMSF, Fon bankalarından devir aldığı alacak portföyünü ve pazar durumunu değerlendirerek satışa sunulacak alacakları ve ilgili zamanı belirleyecektir.
3.2. Alacak Portföyü
Yatırımcıların teklifi , satış paketine dahil olan bütün alacakları içermelidir. Her satışın duyurusu yapıldığında ve ilgili tanıtım dökümanı açıklandığında TMSF teklif şeklinin nasıl olacağını duyuracaktır.
3.3. Satış Zaman Çizelgesi
TMSF tarafından her satış sürecine ilişkin olarak satış zaman çizelgesi yayınlanacaktır. TMSF’nin zaman çizelgesinde değişiklik yapma hakkı saklıdır.
4. İhaleye Katılabilecek Yatırımcılar
Satış ihalesine katılacak yatırımcıların Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından düzenlenen ve 01.10.2002 tarih ve 24893 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Varlık Yönetim Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik” gereği varlık yönetim şirketlerinin kurucularında aranan şartları haiz olmaları gerekmektedir.
4.2. Aşağıda Sayılan Kişilerden Olmamak
Aşağıda belirtilen kişiler, TMSF alacaklarını satın alamaz ve/veya bu kişiler satış sürecine temsilci ve/veya diğer sıfatla katılamazlar :
1.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu çalışanları ve danışmanları.
2.Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu eski üyeleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu eski çalışanları ve eski danışmanları (ihale tarihinden evvelki beş sene içinde görev yapmış olanlar).
3.Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yönetim Kurulu Üyeleri, çalışanları ve danışmanları.
4.Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu eski Yönetim Kurulu Üyeleri , eski çalışanları ve eski danışmanları. (ihale tarihinden evvelki beş sene içinde görev yapmış olanlar).
5.Temettü hariç ortaklık hakları ile Yönetim ve Denetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından devir alınan bankaların eski hakim ortakları ile devir tarihinden evvelki beş sene içinde görev yapmış olan yönetim ve denetim kurulu üyeleri, genel müdür ve yardımcıları, kredi komitesi başkan ve üyeleri.
6.Yukarıda yer alan gerçek kişilerin eşi, ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları.
7.Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na borçlu gerçek ve tüzel kişiler.
8.Yukarıda yer alan kişilerin birlikte veya tek başına %10’dan fazlasına sahip olduğu tüzel kişiler.
5. Satış Süreci
5.1. Alacak Satış İhalesi için İlan
Alacaklar ihale usulü ile satılacaktır. Alacak satışları uygun şekilde kamuoyuna duyurulacaktır. Bu duyurularda satışa sunulan alacakları satın almak için teklif verecek yatırımcıların, ihaleye ilişkin ilave bilgileri nasıl edinebilecekleri belirtilecektir.
5.2. Tanıtım Dökümanı
Duyurulan satış hakkında ilave bilgiler içeren tanıtım dökümanı hazırlanır. Tanıtım dökümanı, satış süreci hakkındaki genel bilgileri ve satışa ilişkin muhtemel zaman çizelgesini içerir. Her tanıtım dökümanında, satışa sunulan alacakların genel özellikleri yer alır. İlgilenenler tanıtım dökümanını, satış ilanından sonra gizlilik taahhütnamesini imzalamak suretiyle TMSF’den bizzat talepte bulunarak temin edebilirler.
Satış Veri Dosyalarına Erişim
Tanıtım Dökümanı inceledikten sonra satışa konu alacaklar hakkında ilave detaylı bilgi elde etmek isteyen tüm yatırımcılar, Satış veri dosyalarına erişim için müracaat
edebilirler. Satış veri dosyalarında, satışa konu alacakların özellikleri ve detay bilgiler yer alır.
5.3.a.Satış Veri Dosyalarına Erişim İçin Müracaat
Satış veri dosyalarına erişim isteyen yatırımcı tanıtım dökümanının ekinde yer alan
Satış veri dosyaları müracaat formu
nu doldurmalıdır.Satış veri dosyaları müracaat formu, tanıtım dökümanında belirtilen tarihte TMSF’ye ibraz edilmelidir. Sözkonusu form aşağıdaki hususları kapsar.
- Yasal ve Mali Kapasite.
- Gizlilik.
- Müracaat sahibinin 4. maddede belirtilen şartları taşıdığına ilişkin beyan ile müşteri ve çalışan ilişkisinin açıklanması.
- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile çalışanları ve danışmanları; TMSF, TMSF Yönetim Kurulu üyeleri ile çalışanları ve danışmanlarının bu dökümanın iv. maddesinde tarif edilen sorumluluklarının olmayacağına ilişkin kabul ve beyan.
- Ücret, ceza ve talep edilen teminatlara ilişkin taahhüt.
Satış veri dosyaları müracaat formu
, tanıtım dökümanında belirtilen tarihte TMSF’ye ibraz edilmelidir.
i) Yasal ve Mali Kapasite/ Teklifi Vereceklerin Uygunluğu
Satış veri dosyalarına
erişim talep eden yatırımcıların müracaat sırasında , satışa konu alacakları satın alabilecek yeterli yasal ve mali kapasitesiye sahip olduğunu kanıtlamak için tanıtım dökümanında belirtilen bilgi ve belgeleri vermeleri şarttır. TMSF, yatırımcının bildirdiği mali ve yasal kapasitesinin satış işleminin bir sonraki aşamasına geçmek için yeterliliğini inceleyerek müracaat eden yatırımcının
Satış veri dosyalarına
erişim talebi hakkında karar verecektir. TMSF, elinde bulunan mevcut bilgilere göre yeterli yasal ve mali kapasitesi olmadığını düşündüğü yatırımcılardan ilave bilgiler talep edebilir ancak TMSF’nin bunu talep etme mecburiyeti yoktur. Ayrıca, TMSF
satış veri dosyalarına
erişim izni verilmeyen yatırımcıya iznin neden verilmediğini de izah etmek zorunda değildir.
ii) Gizlilik
Yatırımcı tanıtım dökümanı talep ederken imzaladığı gizlilik taahhüdü yanında satış veri dosyalarına erişim müracaat formunda yer alan gizlilik hükümlerine uymakla da yükümlüdür
.
iii) İhaleye Katılabilme Şartlarını Haiz Olma / Müşteri ve Çalışan İlişkilerinin Açıklanması
Satış veri dosyalarına
erişim isteyen yatırımcıların bu dökümanın 4. maddesinde belirtilen ihaleye katılabilecek olanlarda aranacak şartları haiz olduklarına ilişkin beyanda bulunmaları şarttır .
Ayrıca yatırımcılar kendileri veya hissedarlar hakkında bu dökümanın 4.2. bölümünde yer alan kişiler ile ilişkilerinin bulunup bulunmadığını müracaat formunda açıklamak zorundadırlar.
Buna ilaveten yatırımcı; kendisi ile akrabalık bağı (aralarında evlilik bağı kalkmış olsa bile karı veya kocası, üçüncü dereceye kadar kan ikinci dereceye kadar sıhri hısım) olan kişiler ile bu kişilerin tek başına veya birlikte , doğrudan ya da dolaylı olarak %10’dan fazla hissesine veya yönetim veya denetimine sahip oldukları tüzel kişilerin TMSF bankaları ile kredi borçlusu veya kefili ilişkisi olup olmadığını; satış veri dosyalarına erişimden sonra böyle bir ilişkinin tespiti durumunda TMSF’yi bilgilendirileceğini beyan ve taahhüt etmelidir. Satış veri dosyalarına erişimlerine izin verilen yatırımcılara, yukarıda bahsedilen kişiler ile ilgili dosyalara erişim izni verilmeyecektir.
iv) Sorumluluk Yüklenmemesi
Satış veri dosyaları erişim müracaat formu
, ihaleye katılacakların tek taraflı olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile çalışanları ve danışmanları; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Yönetim Kurulu üyeleri ve TMSF çalışanları ve danışmanlarının alacak satışı ile ilgili bilgi, belge ve süreçten hiç bir şekilde sorumlu olmayacakları her türlü yükümlülük ve sorumluluktan yukarıda bahsi geçen kişiler lehine feragat ettiklerine dair kabul ve beyana ilişkin hükümler içerecektir.
Satış veri dosyaları erişim müracaat formu
, aynı zamanda ihalenin iptal edilmesi ve/veya teklif verenin ihaleden çıkartılması halinde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Üyeleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile çalışanları ve danışmanları; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Yönetim Kurulu üyeleri ve TMSF çalışanları ve danışmanlarının aleyhine yatırımcının tazminat veya başka bir ad altında herhangi bir bedel talep etmeyeceğine ilişkin kabul, beyan ve taahhüdü içerir.
v) Yapılan Beyana Uyumsuzluk Durumunun Tesbiti
Yatırımcının,
satış veri dosyaları erişim müracaat formu
ndaki beyan ve taahhütlerinde, TMSF tarafından yanıltıcı ifadeler tespit edilmesi halinde,
tanıtım dökümanı
nda detayları belirtilecek olan cezai ve hukuki sorumluluğu peşinen kabul edeceğine ilişkin hükümler
satış veri dosyaları erişim müracaat formunda
bulunur.
5.3.b.Satış Veri Dosyalarına Erişim İçin Başvuru Ücreti
Her satışa konu alacak paketi için satış veri dosyalarına erişim için
başvuru ücreti
alınacaktır. Ödeme, tanıtım dökümanında belirtilen TMSF hesabına yatırılır. Bu ücret, satış veri dosyalarına erişim talepleri uygun görülmeyen yatırımcılar haricindekilere iade edilmez. İzin verilmeyen yatırımcıların vermiş oldukları başvuru ücreti, başvuru formunun alınmasından itibaren otuz (30) gün içinde faizsiz olarak iade edilir. Başvurusu kabul edilen ve satış veri dosyalarına erişim alan yatırımcılara başvuru ücreti iade edilmez.
5.3.c.Satış Veri Dosyalarına Erişim Müracaatının Kabulü
1-
Satış veri dosyalarına erişim müracaat Formu
ve
başvuru ücreti
nin ödenmiş olduğunu gösteren belge TMSF’nin eline ulaştığında TMSF, yatırımcının satış veri dosyalarına erişim talebini alacak satış ilkeleri ve tanıtım dökümanında belirtilen kriterlere göre inceleyerek kabulüne veya reddine karar verir. Müracaatı kabul edilen yatırımcılara
tanıtım döküman
ında belirtilen tarihte satış veri dosyalarına erişim olanağı sağlanır.
Satış veri dosyalarına erişim izni verilen yatırımcıların,
inceleme odalarına
girmek için TMSF’ye
inceleme odasına giriş müracaat formu
nu ibraz etmeleri,
iade edilmeyecek başvuru ücreti
ve
depozitoyu
yatırmaları
ve standart satış sözleşmesinde belirtildiği şekilde
satış şart ve koşullarının kabul edildiğine ilişkin beyan
vermeleri şarttır.
Söz konusu depozito TMSF’nin belirleyeceği inceleme odası kurallarına uyulmaması dolayısıyla TMSF ve diğer ilgililerin uğrayacağı muhtemel zararların karşılığı olarak alınacaktır.
5.4.a. İnceleme Odalarına Giriş İçin Başvuru Ücreti ve Depozito
İade edilmeyecek başvuru ücreti ve talep edilecek depozito tutarı ile depozitonun iadesi ve/veya irat kaydedilmesini gerektirecek durumlar tanıtım dökümanında detaylı olarak açıklanacaktır.
İade edilmeyecek başvuru ücreti ve depozito, satış veri dosyalarının erişim izninin yatırımcılara verilme tarihinden itibaren [yirmibir (21)] gün içinde tanıtım dökümanında belirtilen miktarda TMSF hesabına yatırılacaktır.
İnceleme odalarına girişine izin verilmeyen yatırımcılarla ihaleye girip de kazanamayan yatırımcılara depozitoları tanıtım dökümanında belirtilecek sürede faizsiz olarak iade edilecektir. İhaleyi kazananın depozitosu, faiz yürütülmeden satın alma fiyatından mahsup edilecektir.
5.4.b. İnceleme Odalarına Giriş
Her bir ihale portföyü için, inceleme odalarının kullanım süreleri ve diğer kurallar TMSF tarafından belirlenecektir. TMSF tarafından; inceleme odalarında satışa konu alacak dosyalarına ilişkin döküman kopyaları inceleme odalarına giriş izni verilen yatırımcıların gerekli incelemeleri yapabilmeleri için hazır bulundurulacak ve bunlara erişim TMSF tarafından denetlenecektir.
6. Teklif Verme İlkeleri
6.1. Bağlayıcı Teklifler
Bağlayıcı teklifler, önceden belirlenen tarihte ve standarta uygun olarak TMSF’ye ibraz edilecektir. Standart dışı teklifler dikkate alınmayacaktır. Bağlayıcı teklifler TMSF tarafından önceden belirlenen asgari bir süre kadar geçerli olmalıdır . Bu süre, inceleme odalarına giriş izni verilmeden önce olası teklif vereceklere bildirilecektir. TMSF, bu sürenin mümkün mertebe kısa olması için çaba gösterecektir.
6.2. İade Edilebilir İhale Teklif Teminatı
Teklif vermek isteyen tüm yatırımcıların, 5.4.a. maddesinde belirtilen depozito ve ücrete ilave olarak, bağlayıcı teklifi vermeden önce iade edilebilir teminat vermeleri de şarttır. Gerekli ihale teminatı her yatırımcının vereceği teklifin belirli bir oranı olacaktır. Bu oran, kabul edilecek teminat ve ödeme şekilleri Tanıtım Dökümanında duyurulacaktır. Teminatlar ihale sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren [onbeş (15)] gün içinde ihaleyi kaybeden taraflara faizsiz olarak iade edilecektir. İhaleyi kazanan tarafın teminatı faizsiz olarak satın alma fiyatından mahsup edilecektir.
6.3. Bağlayıcı Tekliflerin Değerlendirilmesi
TMSF, bağlayıcı tekliflerin son ibraz edilme tarihinden itibaren
tanıtım dökümanı
nda belirlenen kriterlere göre ve belirlenen sürede değerlendirecektir. Bu süre ihaleye konu alacakların büyüklüğü ve özelliklerine göre değişecektir.
TMSF’nin birbirine eşdeğerde iki veya daha fazla teklifi değerlendirme durumu ile karşılaşması halinde bu teklifleri veren yatırımcılara verilecek süre içerisinde tekliflerini yenileyebilme imkanı sağlanacaktır. Bu yatırımcıların yeni teklif vermesi durumunda TMSF bunları değerlendirecek ve ihaleyi kazanan yatırımcı duyurulacaktır.
6.4. Sözleşme Yapma ve Ödeme
TMSF, ihale sonuçlarını değerlemesini takiben kazanan yatırımcı ile birlikte standart şekildeki
satış sözleşmesini
imzalayacaktır. TMSF, satış sözleşmesinin imza ve satın alma fiyatının ödeme tarih/tarihlerini önceden duyuracaktır. Kazanan yatırımcının sözleşme imzalamaktan imtina etmesi halinde, TMSF tarafından ihale teminatı irat kaydedilecektir. Bu durumda TMSF bir sonraki en yüksek teklifi veren ile
satış sözleşmesi
imzalayabileceği gibi yeni bir ihale de yapabilecektir.
6.5. Standarta Uygun Olmayan Teklifler TMSF genel kural olarak, belirlemiş olduğu standardın dışındaki teklifleri kabul etmeyecektir. Ancak, TMSF,
tanıtım dökümanı
nda ya da ihale sürecinde, standart dışı tekliflerin alınması, değerlendirilmesi ve işleme konulması hususlarını tanımlayabilir.
6.6. Para Birimi
Tekliflerin Amerikan Doları veya TMSF’nin duyuracağı başka para birimleri üzerinden verilmesi gerekmektedir.
6.7. Ödeme Şekli
Ödemeler nakit olarak yapılmalıdır.
TMSF, zaman zaman diğer kabul edilebilir ödeme şekillerini duyurabilir. TMSF tarafından belirlenen ödeme şekilleri dışında herhangi bir talep, ödeme şekli sayılmayacaktır.
7. Diğer Hak ve Yükümlülükler
7.1. Borçlularla İrtibat
İhale sürecinde satışa sunulan alacaklarla ilgili olarak yatırımcıların TMSF borçlularıyla irtibatına izin verilmeyecektir .
7.2. Teminatlara Erişim
TMSF’den önceden izin alınmadan satışa sunulan alacaklarla ilgili olarak yatırımcılara teminatlara erişim izni verilmeyecektir. Ancak, ihaleye konu alacaklarla sınırlı olmak üzere böyle bir izin,
tanıtım dökümanı
nda yer alabilir veya satış işleminin uygun bir safhasında belirli bazı alacaklar için verilebilir.
7.3. Alacakların Temliki ve Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi
TMSF, her alacağa ilişkin teminat hakları dahil tüm hakları satın alana devredecektir.
TMSF veya Fon Bankalarının, kredi sözleşmeleri ve/veya geri ödeme anlaşmaları çerçevesinde kredi borçluları ile devam eden yükümlülüklerin olması durumunda alıcı, halef olarak bu yükümlülükleri yerine getirmeyi taahhüt edecektir.
7.4. Garantiler
Belirli bir alacak paketi için standart satış sözleşmesinde açıkça belirtilmedikçe TMSF alacaklarla ilgili garanti vermeyecektir. Satış işlemi süresi zarfında ilgilenen taraflara temin edilen bilgilerin doğruluğu ve eksiksiz olması hususunda TMSF bir sorumluluk veya yükümlülük üstlenmez. Yatırımcıların herhangi bir satış sözleşmesi akdetmeden önce incelemelerinde gerekli dikkat ve özeni göstermeleri gerekir.
7.5. İhaleyi İptal Etme Hakkı
Genel ilke olarak TMSF ihalenin duyurulduğu gibi yapılmasını amaçlar. Ancak TMSF’nin uygun gördüğü durumlarda ihaleyi iptal etme hakkı saklıdır. TMSF her hangi bir teklifi kabul etmekle yükümlü değildir. Her hangi bir ihalenin kısmen veya tamamen iptal edilmesi durumunda TMSF hiçbir yükümlülük üstlenmeyecektir.
Herhangi bir satışın, TMSF’nin kendisinden kaynaklanan sebeblerle iptal edilmesi durumunda iptalin ilan edilmesinden itibaren Tanıtım Dökümanında belirtilen gün içinde bu satışla ilgili TMSF’ye ödenen/verilen ücretler ve yatırılan depozitolar faizsiz olarak iade edilecektir (tanıtım dökümanı için verilen ücret hariç). TMSF bunun dışında tazminat veya başka bir ad altında ödeme yapmayacaktır.
Bir veya birkaç teklif verenin kusuru, ihmali veya kasıtlı davranışı nedeniyle satışın iptali durumunda bu iptale neden olan teklif verenlerin ödemiş oldukları ücretler ve depozitolar irat kaydedilecektir.
7.6. Teklif Vereni İhaleden Çıkarmak Hakkı
TMSF’nin belirlediği satış prosedür ve şartlarına ve uymayan her hangi bir teklif vereni TMSF’nin hiçbir sorumluluk üstlenmeden ihaleden çıkarma hakkı saklıdır .
8. Bilgilendirme, Satış İşlemi Kararları ve Satış Sonuçlarının Duyurulması
8.1. Genel Duyuru Politikası
Bilginin gizli tutulması gerekmiyor ve bilginin duyurulması haksız rekabete yol açmıyorsa TMSF’nin faaliyetleri ile ilgili bilgilerin kamuoyuna açık tutulması TMSF’nin genel politikasıdır.
8.2. Satış Sonuçlarının Açıklanması
TMSF, genel duyuru politikalarına paralel olarak, satış sözleşmesinin imzalanmasını müteakip ihaleyi kazanan yatırımcıyı, ihale ile ilgili fiyat ve ödeme şeklini kamuoyuna duyuracaktır .
TMSF her bir satış ihalesinin sonuçlarının duyurulmasının yanı sıra, tüm satış işlemleri ve ihalelere ilişkin genel sonuçları hakkında da rapor yayımlayacaktır.
|