YENİ BİREYSEL EMEKLİLİK ŞİRKETLERİ   

 

T.C.

BAŞBAKANLIK

HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI

17 KASIM 2003

BASIN DUYURUSU

Bireylere emeklilik döneminde ek bir gelir sağlayarak refah düzeylerinin yükseltilmesini amaçlayan ve kamu sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olan bireysel emeklilik sistemi 27 Ekim 2003 tarihi itibarıyla emeklilik branşında faaliyet ruhsatı alan 11 şirket arasından emeklilik planları onaylanmış 6 şirket tarafından ilk emeklilik sözleşmelerinin akdedilmesi ile birlikte başlamıştı.

Bu defa, emeklilik branşı faaliyeti ruhsatı alan şirketlerden Ankara Emeklilik A.Ş. ve Vakıf Emeklilik A.Ş.’nin emeklilik planları onaylanarak emeklilik ürünlerini katılımcılara sunmaya başlamışlardır.

Diğer taraftan, emeklilik branşı faaliyeti ruhsatı almış olmakla birlikte hali hazırda emeklilik planları incelemesi devam eden Başak Emeklilik A.Ş., Commercial Union Hayat ve Emeklilik A.Ş. ve Doğan Emeklilik A.Ş. emeklilik planlarının onaylanmasını müteakip, kısa bir süre içerisinde emeklilik ürünlerini katılımcılara sunacaklardır.

Kamuoyuna duyurulur.