YENİ TÜRK LİRASI’NA GEÇİŞ İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER (EXIMBANK)     

Sitemizi Tavsiye Etmek İster misiniz?

 

 

24.12.2004

 

SAYI  : B.02.2.EXI.0.12.00.01/                                                                  

KONU            : Yeni Türk Lirası – Düzenlemeler

 

TÜM BANKALAR / İHRACATÇI BİRLİKLERİ

 

YENİ TÜRK LİRASI’NA GEÇİŞ İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER

 

 

Bilindiği gibi, 01 Ocak 2005 tarihi itibariyle ulusal para birimimiz Türk Lirasından Yeni Türk Lirası’na (YTL) dönüşecektir. 31/12/2004 tarihi sonuna kadar tüm işlemler ve kayıtlar Türk Lirası üzerinden düzenlenecek olup, 01/01/2005 tarihi itibariyle tüm TL kredi bakiyeleri ile vadesi bu tarihten sonra dolan TL kredilerin faizleri de YTL cinsinden ifade edilecektir.

 

Bu çerçevede, Bankamızca doğrudan ve aracı bankalar vasıtasıyla kullandırılan kredi programlarına ilişkin kullandırım ve geri ödeme işlemlerinin sözkonusu geçiş sürecinde aksamadan yürütülebilmesini teminen aşağıda belirtilen geçici bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulmuştur.

 

Kullandırım:

 

30.12.2004, 31.12.2004 ve 03.01.2005 tarihlerinde kredi kullandırımı yapılmayacaktır.

 

Geri Ödeme:

 

30.12.2004, 31.12.2004 ve 03.01.2005 tarihlerinde erken geri ödeme (döviz kredileri dahil) kabul edilmeyecek olup, orijinal vadeleri bu tarihlerde dolan kredilerin geri ödeme işlemlerinde herhangi bir değişiklik  olmayacaktır.

 

Ancak, YTL geçiş işlemleri ile ilgili olarak Bankamızca gerçekleştirilecek çalışmaların aksaksız yürütülebilmesi amacıyla, sözkonusu tarihlerde EFT kanalıyla   gerçekleştirilecek para transferlerinin erken saatlerde tamamlanması, geri ödeme ihbarlarının ise sabah 11:00 itibariyle Bankamıza iletilmesi  gerekmektedir.

 

İlgili birim ve şubelerinizin, bu şube ve birimleriniz aracılığıyla müşterilerinizin / üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini önemle rica ederiz.

 

Gülçin ÇÖKLÜ       Osman ASLAN

            Daire Başkanı       Genel Müdür Yardımcısı