TERÖR EYLEMLER NEDENYLE EHT VE MALUL OLANLARIN YAKINLARININ VE ÇALIABLECEK DURUMDAK MALULLERN KAMU KURUM VE KURULULARINDA STHDAMI HAKKINDA YÖNETMELKTE DEKLK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELK   

 

 16 Ekim 2001 Tarihli Resmi Gazete

 Say: 24555

çileri Bakanlndan :

Terör Eylemleri Nedeniyle ehit ve Malul Olanlarn Yaknlarnn ve Çalabilecek Durumdaki Malullerin Kamu Kurum ve Kurulularnda stihdam Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmas Hakknda Yönetmelik

MADDE 1 - 29/3/1996 tarihli ve 22595 sayl Resmî Gazete'de yaymlanan Terör Eylemleri Nedeniyle ehit ve Malul Olanlarn Yaknlarnn ve Çalabilecek Durumdaki Malullerin Kamu Kurum ve Kurulularnda stihdam Hakknda Yönetmeliin, 6 nc maddesinin birinci fkras aadaki ekilde deitirilmi ve ayn maddeye birinci fkradan sonra gelmek üzere aadaki fkra eklenmitir.

"Bavurularda çalabilir durumdaki malulün kendisi; çalamayacak durumdaki malulün e, çocuk veya kardelerinden birinin talebi esas alnr. ehitin ei, einin olmamas veya talepte bulunmamas halinde, herhangi bir kamu kurum veya kuruluunda memur, sözlemeli personel veya sürekli içi kadrolarnda çalmayan çocuklarndan biri; çocuklar da yoksa veya yalar itibariyle çalamayacak durumda iseler kanuni vasilerinin onlar adna i hakkndan feragat etmesi üzerine herhangi bir kamu kurum ve kuruluunda memur, sözlemeli personel veya sürekli içi kadrolarnda çalmayan kardelerinden birinin talebi esas alnr."

"ehit veya malulün, yalar itibariyle çalamayacak durumda olan çocuklar, i hakk kullanlmad taktirde, çalma yana geldiinde Yönetmelik hükümlerinden yararlandrlr."

MADDE 2 - Ayn Yönetmeliin 8 inci maddesinde geçen süreler 10 yl olarak deitirilmitir.

MADDE 3 - Ayn Yönetmeliin 16 nc maddesine aadaki fkra eklenmitir.

"Ancak, bu Yönetmelik hükümlerine göre atamas yaplanlardan; kendi hatas, kusuru ve iradesi olmakszn, özelletirme ve benzeri nedenlerle iten çkarlanlarn bavurular kabul edilir."

Yürürlük

MADDE 4 - Bu Yönetmelik yaym tarihinde yürürlüe girer.

Yürütme

MADDE 5 - Bu Yönetmelik hükümlerini çileri Bakan yürütür.