Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

VUK 274 Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Seri No: 274

VUK Tebliği 274

28 Mayıs 1999 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 23708

Maliye Bakanlığından:

Bilindiği gibi, 25 Mayıs 1999 gün ve 23705 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan, Vergi Usul Kanunu Uyarınca Vergi Mükellefleri Tarafından Kullanılan Belgelerin Basım ve Dağıtımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle, anılan yönetmeliğin 13 üncü maddesi değiştirilmiştir. Yapılan değişiklikle anlaşmalı matbaa işletmecilerinin, belgelerin basımına geçmeden önce, mükelleflerden vergi dairesi mühürü ve vergi dairesi müdürünün imzasını taşıyan, mükellef olduklarını ve belge bastırmalarında sakınca bulunmadığını belirten yazıyı istemelerine ilişkin zorunluluk yürürlükten kaldırılmıştır.

Diğer taraftan, 164 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre belge tasdikinde bulunacak noterlerin de belge tasdikinden önce, mükelleflerden vergi dairesi mühürü ve vergi dairesi müdürünün imzasını taşıyan, mükellef olduklarını ve belge tasdik ettirmelerinde sakınca bulunmadığını belirten yazıyı istememeleri uygun görülmüştür.

Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, belgeleri yukarıda sözü edilen Yönetmelik ve Tebliğ hükümlerine göre anlaşmalı matbaalarda bastırmak ya da notere onaylatmak zorunda olan mükelleflerin, bundan böyle bağlı oldukları vergi dairelerinden izin yazısı almalarına gerek bulunmamaktadır.

Bu Tebliğin yayımlanmasından itibaren 257 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin (A) bölümü yürürlükten kaldırılmıştır.

Tebliğ olunur.

 

Exit mobile version