Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Vergi Usul Kanunu Tebliği (Sıra No:199)

Vergi Usul Kanunu Tebliği (Sıra No:199)

17/08/1989 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 20255

213 sayılı Vergi Usul Kanununun işyeri kapatma cezası ile ilgili mükerrer 354. mddesinde, belge düzenine uymadıkları bir takvim yılı içerisinde üç ayrı tarihte tespit edilen mükelleflerin işyerlerinin Maliye ve Gümrük Bakanlığının kararı ile bir haftaya kadar kapatılabileceği ve Bakanlığın bu yetkisini mahalline devredebileceği hükmü yer almaktadır.

Bu hükme dayanılarak işyeri kapatma cezasına ilişkin usul ve esaslar 27/5/1988 gün ve 19824 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 181 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde belirtilmiştir.

181 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

“6 – İlgili valilikçe, bir takvim yılı içeresinde kapatma cezasına ilk defa muhatap olan işyerleri 3 gün, ikinci defa muhatap olan işyerleri 5 gün ve üçüncü defa muhatap olan işyerleri ise 7 gün süre ile kapatılacaktır.”

Bu Tebliğin yayımı tarihinden önce haklarında üç tespit yapılan mükelleflerin işyerlerinin kapatılmasında 181 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğindeki sürelere uyulacaktır.

Daha önce bir veya iki tespit yapılıp bu Tebliğin yayımından sonra yeni bir tespit veya tespitler yapılarak kapatılmasına karar verilen işyerleri için bu Tebliğle belirlenen yeni süreler dikkate alınmak suretiyle işlem yapılacaktır.

Tebliğ olunur.

 (*) Güncelliği kalmamıştır.

 

Exit mobile version