Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Bankaların Kuruluş ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

23 Ekim 2002 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 24915

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

Bankaların Kuruluş ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 — 27/06/2001 tarihli ve 24445 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Kuruluş ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin değişik 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (m) bendinde yer alan “bu gayrimenkullere ilişkin tapu dairelerinden alınacak tapu sicil kayıtları” ibaresinden önce gelmek üzere “Kurumca gerekli görülmesi halinde” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin değişik 10 uncu maddesinin (1) numaralı fıkrasının (k) bendinde yer alan “bu gayrimenkullere ilişkin tapu dairelerinden alınacak tapu sicil kayıtları” ibaresinden önce gelmek üzere “Kurumca gerekli görülmesi halinde” ibaresi, aynı fıkranın (r) bendinden sonra gelmek üzere (s) bendi olarak “Hisseleri devralacak tüzel kişiler ile bunların tüzel kişi ortaklarının imtiyazlı hisselerini gösteren listelerin” ifadesi eklenmiştir.

MADDE 3 — Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin beşinci fıkrasına ikinci cümle olarak “Hazineye veya Hazinenin garantisi karşılığı verilen krediler bu sınırın hesabında dikkate alınmaz.” ifadesi eklenmiştir.

MADDE 4 — Aynı Yönetmeliğin değişik 14 üncü maddesinin kenar başlığı “Genel Müdür ve Yardımcıları ile Yönetim Kurulu Üyelerine İlişkin Bildirimler” olarak değiştirilmiş ve maddeye (5) numaralı fıkra olarak aşağıdaki ifade eklenmiştir.

“5. Yönetim kurulu üyeliğine atananlar ile ilgili olarak, bu maddenin (2) ve (3) numaralı fıkralarında belirtilen bilgi ve belgeler atama işlemini müteakip 15 gün içinde Kuruma gönderilir.”

MADDE 5 — Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin (1) numaralı fıkrasında geçen “bir aya kadar vadeli krediler” ifadesi “üç aya kadar vadeli krediler” olarak değiştirilmiş, maddeye (2) numaralı fıkra olarak “Türkiye Bankalar Birliğince Türk Lirası referans faiz oranının (TRLIBOR) tespit edilmesine yönelik olarak oluşturulan piyasalarda yapılan işlemlerden vadesiz ve temdite konu olmamış altı aya kadar vadeli olanlar” ifadesi eklenmiş, izleyen fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.

MADDE 6 — Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin (1) numaralı fıkrası “Bankalar, hesaplarını ve mali tablolarını, Kurum tarafından Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca yürürlüğe konulan düzenlemelere uygun şekilde tutmak, yayımlamak ve ilgili mercilere göndermek zorundadırlar.” şeklinde değiştirilmiş ve (2), (3), (4) ve (5) numaralı fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 — Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinde geçen “otuz milyar” ifadesi “altmış milyar” olarak değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 8 — Bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesi hükmü 1/7/2002 tarihinde, diğer hükümleri ise yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 9 — Bu Yönetmelik hükümlerini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yürütür.

Exit mobile version