Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

BAKANLAR KURULU KARARI 2003/6154 (Kömür Dağıtımı)

Fakir ailelere kömür yardımı yapılmasına ilişkin ekli Karar’ın yürürlüğe konulması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 22/9/2003 tarihli ve 1429 sayılı yazısı üzerine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 35 inci maddesine göre,Bakanlar Kurulu’nca 22/9/2003 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

22/9/2003 Tarihli ve 2003/6154 Sayılı Kararnamenin Eki Karar

Madde 1– Valiliklerce belirlenecek fakir ailelere, müracaatları üzerine asgari 500 kg bedelsiz kömür verilecektir.

Madde 2– Dağıtım organizasyonu, Mahalli Çevre Kurulu kararlarına göre valiliklerce yapılacaktır.

Madde 3– CIF Satış Esasına göre, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlükleri üretim yerlerinden Valiliklere gönderilecek kömürler, üretim yerlerinin konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla adı geçen kuruluşlar taraından nakledilecektir.

Madde 4– Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel müdürlüğü (TCDD) ile taşınacak kömürlere, bu kuruluş tarafından öncelik verilecek olup, ilgili kuruluşlar, TCDD ile öncelik ve taşıma konusunda protokol yapacaklardır.

Madde 5– Eylül 2003 – Şubat 2004 Döneminde Valiliklere yapılacak kömür sevkiyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca onaylanacak kriterlere göre, kuruluşlar tarafından belirlenen sevkiyat programı dahilinde yapılacaktır.

Madde 6– Kömürlerin teslim ve tesellüm işlemleri ile buna dair mutabakatlar, ilgili kuruluşlarla, Valilikler arasında yapılacak protokolle belirlenecektir.

Madde 7– Valiliklere verilen kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar (KDV dahil) adı geçen kuruluşlar tarafından ödenecektir.

Madde 8– CIF Satış Esasına göre Valiliklere teslim edilecek kömür bedelleri ile görev zararları Hazine Müsteşarlığı tarafından yukarıdaki kuruluşlara ödenecektir.

Madde 9– Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 10– Bu Kararı Bakanlar Kurulu yürütür.

Exit mobile version