Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2004 Yılına Girilirken Yeminli Mali Müşavirlik ve Tam Tasdik

Talha APAK

Yeminli Mali Müşavir

2004 YILINA GİRİLİRKEN YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE TAM TASDİK

I-GİRİŞ

Her ay mükellef ve maliye idaresi ile karşı karşıya olan meslek mensupları (SM, SMM, YMM), her yeni yılın ilk ayında daha yoğun bir şekilde karşı karşıya gelmektedirler. Dönem sonu muhasebe işlemleri ve denetimi ile yeni yıl sözleşmelerinin yapılması (yenilenmesi) gibi konular tarafların gündemine oturmaktadır. Ancak, YMM’lik konusunu SM ve SMM’lerden ayrı bir değerlendirmeye tabi tutmak gerekir. Çünkü, tarafların (İDARE, MÜKELLEF, YMM) bu meslekten beklentileri çok farklı ve önemlidir. Bundan hareket ile konunun YMM ‘ler açısından bir değerlendirmeye tabi tutulmasında fayda görülmektedir. Bu yazımızda özellikle, YMM Tam Tasdik konusunun şartları, sınırları, mecburiyeti, keyfiyeti, yararları, taraflara getireceği yükümlülük ve sorumlulukları açısından değerlendirilecektir.

3568 sayılı SM,SMM,YMM yasanın (1) temel dayanağı Maliye Bakanlığı’nın biriken yükünü hafifletmektir. Yasa eksiklikleri ile devam ederken, bu eksikliklerin yarattığı uygulama sıkıntıları tebliğler ile giderilmeye çalışılmaktadır. Oysa ki tebliğler mevcut yasaların değiştirilmesi değil, yasaların uygulanmasına yönelik açıklayıcı çalışmalardır. Şu ana kadar çıkarılmış bulunan 34 tebliğ ile sıkıntıların giderilemediği gözlenmektedir. Ancak; gelinen nokta gösteriyor ki uygulamalardan ne idare, ne mükellef, nede YMM memnun değil. YMM’ler çalışmalarını, devlet yetkililerince de ifade edilen çok önemli miktardaki kayıt dışı ekonomi içerisinde yürütmek zorunda bulunmaktadır. Diğer bir ifade ile, vergi kaybının ve kaçağının bulunduğu, bunların üzerinde denetim ve yaptırım gücünün yeterince hissettirilmediği bir ekonomik ortam söz konusudur.

Meslek yasası bir çok konuda YMM’lere görev ve sorumluluk vermiş olmakla beraber, bu yazımızın TASDİK bölümünde daha çok Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyanname ve Eklerinin TAM TASDİK konusu işlenecektir. 29 sıra nolu SM,SMM,YMM kanunu genel tebliği, diğer tebliğlere göre hem maliye idaresi, hem mükellef, hem de YMM açısından olumlu düzenlemeler içermektedir. Özellikle, 29 nolu tebliğ ile getirilen Tam Tasdik düzenlemelerinin YMM’ler tarafından çok iyi kavranması ve uygulanması gerekmektedir.

II- 3568 SAYILI SM,SMM,YMM YASASI

A. 3568 SAYILI YASANIN GEREKÇESİ:

3568 sayılı SM, SMM ve YMM Kanunu’nun genel gerekçesinde “Maliye Bakanlığı’nın Vergi Denetimi konusundaki ağır yükünü hafifletmek, Türk vergi sisteminin yozlaşmasına mani olmak, vergicilik ve işletmecilik sahasında güven ve ahlak unsurunun gelişmesini temin edebilmek, vergi kanunlarının uygulanmasında doğacak uyuşmazlıkları en az düzeye indirebilmek için, bu tasarıyla, batı ülkelerindekine benzer SM, SMM ve YMM müessesesi Türkiye’ye getirilmek istenmektedir.” Denilerek kamu tarafından bugüne kadar icra edilen vergi denetiminin, artık kamu dışında ancak kamu otoriteleri tarafından kontrol edilen, odalara bağlı kişi ve kuruluşlarca da yapılmasına olanak sağlanmıştır.

B. 3568 SAYILI YASANIN AMACI:

Bu kanunun amacı, İşletmelerde faaliyetlerin ve işlemlerin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde işleyişini sağlamak, faaliyet sonuçlarını ilgili mevzuat çerçevesinde denetlemeye, değerlendirmeye tabi tutarak gerçek durumu ilgililerin ve resmi mercilerin istifadesine tarafsız bir şekilde sunmak ve yüksek mesleki standartları gerçekleştirmek üzere 3568 sayılı yasa ile SM, SMM ve YMM meslekleri oluşturulmasına, meslek odaları ve odalar birliği kurulmasına dair esasları düzenlemektir. Madde metninden de anlaşılacağı üzere işletmelerin gerçek durumlarının mali tablolarına eksiksiz ve doğru bir şekilde intikalini, meslek standartları yoluyla gerçekleştirmektir.

III- TAM TASDİK (Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyanname ve Eklerinin Tasdiki)

A. KANUNİ DAYANAKLAR:

18 sıra nolu SM,SMM,YMM kanunu genel tebliği (2) ile özetle aşağıdaki düzenlemeler getirilmiştir. Buna göre;

Gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri ile eklerini YMM’lere tasdik ettirmek isteyen mükellefler, her yıl Ocak ayı içinde beyannameleri ile eklerini tasdik edecek YMM’lerle yıllık sözleşme düzenlemek zorundadırlar. Tasdik işlemi; yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinin ilgili bölümleri ile mali tablolar ve bildirimlerin uygun kısımları, YMM’lerce imzalanıp mühürlenmek ve tasdik raporu düzenlenmek suretiyle yerine getirilecektir. Bakanlığın yıllık vergi inceleme plan ve programları, YMM’lerle beyanname tasdik sözleşmesi düzenlemeyen ve beyannamelerini tasdik ettirmeyen mükelleflerin hesaplarının öncelikle incelenmesi esasına dayandırılacağından, defterdarlıklar her yıl Mayıs ayı sonuna kadar, aktif ve net satış toplamları belirlenen tutarları aşan mükelleflerin listelerini Bakanlığa göndereceklerdir.

20 sıra nolu SM,SMM,YMM kanunu genel tebliği (3) ile özetle aşağıdaki düzenlemeler getirilmiştir. Buna göre;

Bakanlığın denetim elemanlarının 1996 yılı inceleme programları, 1995 yılı aktif toplamları 60 milyar lirayı veya net satışları toplamları 120 milyar lirayı aşan mükelleflerden, 1996 yılı Ocak ayının sonuna kadar YMM’lerle tam tasdik sözleşmesi düzenlemeyen mükelleflerin öncelikle incelenmesi esas alınarak hazırlanacaktır.

4 sıra nolu Vergi Beyannamelerinin SM ve SMM’ lerce İmzalanması Hakkında Genel Tebliği (4) ile özetle aşağıdaki düzenlemeler getirilmiştir. Buna göre;

Kurumlar vergisi veya ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinden, 1997 yılı aktif toplamı 200 milyar ve net satışlar toplamı 400 milyar lirayı aşmayanlar, 1998 yılına ilişkin yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannamelerini 3568 sayılı kanuna göre yetki almış meslek mensuplarına (SM,SMM) imzalatmak zorundadırlar. Sözkonusu hadlerin Bakanlıkça belirlenmemesi halinde, bu hadler, her yıl Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca tespit edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanacaktır.

25 sıra nolu SM,SMM,YMM kanunu genel tebliği (5) ile özetle aşağıdaki düzenlemeler getirilmiştir. Buna göre;

01/01/2000 tarihinden itibaren YMM’ler, sözkonusu sözleşmeleri, sözleşme düzenledikleri mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine, sözleşme düzenlenmesi gereken sürenin bitimini takip eden ayın son gününe kadar bir yazı ile bildireceklerdir. Yazıya, yapılan sözleşmenin ilk sayfasının bir fotokopisi de eklenecektir. Ayrıca, katma değer vergisi iadesi tasdik raporlarının düzenlenmesinde, süresinde tam tasdik sözleşmesi yapmamış mükellefler ile ilgili olarak YMM’lerden alınan teyit yazılarına itibar edilmeyecektir. Bu nedenle, YMM’lerin tam tasdik sözleşmesi yaptıkları mükelleflere ilişkin olarak verecekleri teyit yazılarında sözleşmenin süresinde yapıldığı hususunu da açık bir şekilde belirtmeleri gerekmektedir.

29 sıra nolu SM,SMM,YMM kanunu genel tebliği (6) ile özetle aşağıdaki düzenlemeler getirilmiştir. Buna göre;

18 sıra No’lu SM, SMM ve YMM Kanunu Genel Tebliği ile yapılan düzenleme uyarınca mükellefler diledikleri takdirde tam tasdik hizmetinden yararlanabilecekledir. Bu durumda Tasdik Yönetmeliğinin 10’uncu maddesi hükmü uyarınca bunun tam tasdik sözleşmesine bağlanması zorunludur.

20 sıra nolu SM,SMM,YMM Kanunu Genel Tebliği (3) ve 4 sıra nolu Vergi Beyannamelerinin SM ve SMM’ lerce İmzalanması Hakkında Genel Tebliği (4) ile Gelir ve Kurumlar Vergisi mükellefleri için ihtiyari olarak uygulanmakta olan TAM TASDİK işlemlerindeki asgari hadler (önceki yıl) , yıllar itibariyle aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

(Milyon TL)

1996

1998

2000

2002

2003

2004

Net Satışlar

120.000

400.000

1.081.735

2.585.260

4.110.564

5.282.075

Aktif Toplam

60.000

200.000

540.867

1.292.630

2.055.282

2.641.037

B. SÖZLEŞME DÜZENLENMESİ VE SÖZLEŞMELERİN FESHİ:

Yukarıda da belirtildiği gibi YMM’lerin düzenleyecekleri Tam Tasdik işlemleri ve raporları için, ayrıntılı ve önemli açıklamalar 29 sıra nolu SM,SMM,YMM Kanunu genel tebliği (6) ile getirilmiş ve bu hususta sözleşme düzenlenmesi, feshi ve özel durumlarda diğer bazı düzenlemeler aşağıda açıklanmıştır.

Tasdik Yönetmeliğinin 10’uncu maddesinin son fıkrası hükmü uyarınca tam tasdik sözleşmelerinin ilgili vergilendirme döneminin ilk ayı içinde düzenlenmesi gerekmektedir. Bununla birlikte, mükelleflerin diledikleri takdirde süresinden sonra da tam tasdik sözleşmesi düzenlemek suretiyle tam tasdik hizmetinden yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu takdirde sözleşmenin vergilendirme döneminin tamamını kapsaması gerekir.

Tasdik yönetmeliğinin 10’uncu maddesinin 3’üncü fıkrası hükmüne göre, tasdik sözleşmesinin yazılı gerekçe göstermek şartıyla taraflarca her zaman feshedilmesi mümkündür. Yönetmeliğin anılan maddesinin 4’üncü fıkrasında ise, yıllık beyannamelerin ve buna ekli mali tabloların beyan edileceği aydan önceki üç ay içinde tasdik sözleşmesinin feshedilemeyeceği hüküm altına alınmıştır. Buna göre, gelir vergisi ile ilgili tam tasdik sözleşmeleri, düzenlendikleri tarihi izleyen en geç Kasım ayı, Kurumlar Vergisine ilişkin tam tasdik sözleşmeleri ise en geç Aralık ayı sonuna kadar feshedilebilecek, bu tarihten sonra yapılacak fesihler geçerli olmayacaktır. Özel hesap döneminin uygulandığı hallerde süreler aynı esaslar çerçevesinde hesaplanacaktır.

Tasdik sözleşmesinin feshi halinde, mükellef sözleşmenin fesih tarihinden itibaren bir ay içerisinde yeni bir YMM ile tam tasdik sözleşmesi düzenlemiş ise eski YMM sözleşmenin fesih tarihine kadar yapılan denetime ilişkin çalışma notlarını (Tasdik Yönetmeliğinin 17. maddesi uyarınca hazırlanan çalışma kağıtlarının onaylı örnekleri dahil) ve gerekli tüm bilgileri yeni yeminli mali müşavire aktarmakla yükümlüdür. Sözleşmeyi fesheden YMM’in bu yükümlülüğünü yerine getirmesi halinde tam tasdik raporu vergilendirme döneminin tamamını kapsamak üzere yeni YMM tarafından düzenlenecektir.

C. TASDİK KAPSAMINDA YMM’LERİN YETKİLERİ:

1 . Defter ve Belge İnceleme:

YMM’lerin Tasdik Edecekleri Belgeler, Tasdik Konuları ve Tasdike İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki

Yönetmeliğin (7) YMM’lerin Yetkileri’ni düzenleyen 12’nci maddesinde;

İlgililer, bu yönetmeliğe göre sözleşme yaptıkları YMM’leri;

a) Tasdik konuları ile ilgili tüm defter, kayıt ve belgeleri gizli olsalar dahi incelemek,

b) Tasdik işlemlerini ilgilendiren tüm bilgileri yöneticilerden, iç denetçilerden ve diğer ilgililerden

istemek,

c) Şirketlerin Yönetim Kurulu ve Genel Kurul toplantılarına katılmak ve bu toplantılarda istenildiği

takdirde tasdik faaliyetini ve sonuçlarını ilgilendiren konularda açıklamalarda bulunmak,

ile yetkili kılmış sayılırlar.

2. Karşıt İnceleme Yapma:

3. Kamu İdarelerinden (Vergi İdaresi hariç) Bilgi İsteme:

4. Vergi Dairelerinden Bilgi İsteme:

D. HATALARIN DÜZELTİLMESİ VE HİLELERİN ORTAYA ÇIKARILMASI

Hata ve hilelerin önlenmesi veya ortaya çıkarılması konusundaki temel sorumluluk işletme yönetimi ve YMM’e aittir. YMM tasdik konusu ve belgelerin ilgili mevzuat hükümlerine uygunluğunu ve gerçek durumu yansıtması yönünden önemli etkileri olabilecek hata ve hileleri düzeltecek veya ortaya çıkaracak şekilde planlamak ve yürütmekle yükümlüdür. YMM tasdik konusu ve belgelerin doğruluğu ve gerçeği yansıtmasına olan olumsuz etkileri giderebilecek hata ve hileleri, düzeltme önerisiyle birlikte işletme yönetimine bildirir. İşletme yönetiminin bunları düzeltmesi halinde tasdik konusu belgeler tasdik edilir. Hataların düzeltilmesi istendiği halde, düzeltilmez ise veya hileli bir durumun tespiti halinde durum, bir raporla ilgili mercilere bildirilir. (8)

IV- SONUÇ

Meslek yasasını ilgili tebliğlerde (18 ve 29) tam tasdik işlemlerinin rapor dispozisyonları belirlenmiş olmakla beraber uygulamada rapor dispozisyon standardına ulaşılamamış olduğu görülmektedir. Çok iyi hazırlanmış ve her an revize edilerek geliştirilecek standartlar gerçeğe çok yaklaşmayı sağlar ve her YMM bunlara uymak zorunda olduğundan meslekte yeknesaklık sağlanmış olacaktır. Standart olmaması halinde mevzuatı her YMM ayrı yorumlayacak, her birinin denetim standardı kendine özellik taşıyacaktır.

YMM’lerin tasdik işlemlerine ilişkin olarak tebliğlerde düzenlemeler yapılsa da tasdik işlemlerinin doğruluğunun araştırılmasına ilişkin herhangi bir denetim standardı bulunmamaktadır. Örneğin bir YMM’in konusuna göre yapabileceği tasdik adedi, yine yapacağı tasdik işlerinin bir yıllık hacimsel olarak üst sınırları, ayrıca bir tasdik işleminde tasdikin büyüklüğüne göre hangi hususlara bakılması gerektiğine ilişkin her hangi bir düzenleme (standart) mevcut bulunmamaktadır. (Her ne kadar tebliğler ile bir takım düzenlemeler yapılsa da bunlar bu anlamda bir standart olarak kabul edilemez.) Dolayısıyla tasdik işlemleri tamamen YMM’lerin kendileri için uygun gördükleri kişisel standartlara göre yapılmaktadır. Bu nedenle tam tasdik zorunlu hale getirilmeli, tam tasdike ilişkin objektif denetim standartları ve ücret tarifesi hazırlanmalı ve bu denetim standartlarına aykırı davranışlar içinde caydırıcı cezai yaptırımlara ilişkin düzenlemeler yapılmalıdır. Tasdik işlemlerinin herhangi bir standardının olmaması, bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da kaos ortamının yaşanmasına neden olmaktadır. Bu durum hem devlete hem de YMM’lik mesleğini icra etmeye çalışanlara, hem de mükelleflere zarar vermektedir .(9)

YMM’lik mesleği esas itibariyle danışma ve denetim mesleğidir. Bu nedenle bağımsız olmaları gerekmektedir. YMM’ler tarafından yapılan denetim ve tasdik hizmetleri, bazı çevrelerce “yarı kamu hizmeti” veya ”kamu hizmeti” olarak dile getirilmiş olmakla birlikte, Maliye Bakanlığı Baş Hukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü’nün, Gelirler Genel Müdürlüğü’ne göndermiş bulunduğu yazılarında; (10) 4455 sayılı Kanun çerçevesinde 3568 sayılı Kanun gereğince meslek mensubu sıfatını taşıyanların “kamu görevlisi” sayılamayacağı, Kamu görevlileri kamu kesiminde görev yapan, hukuksal durumları bir birinden farklı olan, tüm görevlileri içine aldığı, birinin kamu görevlisi olabilmesi için kamu kesiminde bir örgüte bağlı olarak çalışması gerektiği, mezkur görevlilerin geniş anlamda kamu görevi ifa etmekle birlikte diğer kamu görevlileri kapsamında değerlendirilmelerinin mümkün olamayacağı, çünkü diğer kamu görevlileri kapsamının belirlenmesinde kullanılan, memurlar gibi, nitelikleri, atanmaları görev ve yetkileri hak ve yükümlülükleri aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işlerinin kanunla düzenlenmesi kıstasının ve diğer hususların bu meslek grubu için söz konusu olmadığı denilmektedir. Ancak YMM’ler bu hizmetlerine karşılık tasdik bedelini mükelleflerden almaktadırlar. Bağımsız ve tarafsız denetim için bu durumun bir çelişki arz ettiği de dile getirilmektedir. YMM’lerin yaptığı denetim ve tasdik işleri sadece Maliye Bakanlığı’nın tespit etmiş olduğu tasdik konuları ile sınırlı değildir. Diğer bakanlıklar, bankalar, sair resmi özel kurum ve kuruluşlar ihtiyaca göre mali tabloların YMM tasdikinden geçmesini ve bir rapora bağlanmasını talep edebilmektedirler.

YMM bir taraftan Maliye İdaresine karşı diğer taraftan gerçek ve tüzel kişilere (mükellefe) karşı sınırlı yetkiyle, önemli sorumluluk ve beklentiler ile karşı karşıya bırakılmıştır. 3568 sayılı yasanın 12’nci maddesinde YMM şöyle tanımlanmıştır; YMM’ler gerçek ve tüzel kişilerin veya bunların teşebbüs ve işlemlerinin mali tablolarının ve beyannamelerinin mevzuat hükümleri, muhasebe ilkeleri ile muhasebe standartlarına uygunluğunu ve hesapların denetim standartlarına göre incelendiğini tasdik eden” meslek mensuplarıdır . Bununla, YMM’lik mesleğinin vergi inceleme elemanlığı olmadığını ilgili madde de ortaya koymaktadır. YMM kamu hizmeti yapmakla birlikte, kamu görevlisi olmadığı gibi inceleme elemanı da değildir. Mesleğini, tarif edilmiş şekilde yapan ve bu tespitlerini mesleki yorumu ile birleştiren serbest meslek mensubudur. (11)

YMM’lerin vermekte oldukları denetim ve danışmanlık hizmetleri herhangi bir kurala bağlı olmamakla birlikte tasdik hizmetleri (raporlama) özel kurallara bağlanmıştır. Başta Maliye Bakanlığı olmak üzere bir çok kamu kurumu ihtiyaç duyulan alanlarda YMM raporlarına dayanarak işlem yapmaktadır. YMM raporları çoğu kez uygulamaya hız kazandırırken bazen de umulmadık sorunları beraberinde getirmektedir. Maliye Bakanlığı YMM’ler vasıtasıyla vergi denetimini yaygınlaştırma gayreti içindedir . YMM mesleği ülkemiz mali sisteminin geleceği için kendisine çok önemli görevler yüklenmiş ve bu nedenle vazgeçilmesi mümkün olmayan bir meslek olarak gelişimini sürdürmektedir. (12)

3568 sayılı yasanın üzerinden neredeyse 15 yıl geçecektir. Gelinen noktada tarafların memnun olmaması normal sayılmalıdır. Türkiye’de ve dünya’ da ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda çok şey değişti. Bu meslek de bu değişimler ile çok alakalıdır. Bu amaçla 3568 sayılı meslek yasasının da günümüz koşullarında bir değişikliğe/revizyona ihtiyacı vardır. Bu değişiklik veya revizyon her şeyden önce kamu yararınadır. Çok zor emeklerle iktisap edilen YMM’lik mesleği standartlara (meslek hukukuna) kavuştuğunda YMM’nin meslek kusuru da net bir şekilde objektif esaslar ile belirlemek zorunda kalınacaktır. Bu ölçütler inceleme elemanlarını ve Maliye Bakanlığı’nı rahatlatmalı, YMM’lerin de özlük haklarını korumalıdır. Bu itibarla devletimizin çok büyük emeklerle yetişen değerli inceleme elemanları bu güvenin tesisi sonrası hepimizin arzusu olan kayıt dışı ekonominin sona erdirilmesi üzerine yoğunlaşacak, YMM’ler de kamu hizmeti bilinci içerisinde devletin ve mükellefin ortak çıkarı olan toplum çıkarını öne çıkararak, tarafların kendilerinden beklentilerini tarafların ihtiyaçlarına göre yerine getireceklerdir.

Mevcut hükümet, bir çok alanda REFORM sayılacak seviyede kanunlar çıkartmakta, mevcut kanunlarda revizyona gitmekte iken; 3568 sayılı SM,SMM,YMM yasasının REVİZE edilerek, günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi, tüm meslek mensuplarının ve tarafların beklentisidir. Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede meslek mensuplarından sağlıklı bir şekilde yararlanılması için, özellikle TAM TASDİK konusuna öncelikli olarak yeni düzenlemeler getirilmeli ve TASDİK işlemlerinin ihtiyari değil zorunlu hale getirilmesi sağlanmalıdır.

DİPNOTLAR:

(1) 13.06.1989 Tarih, 20194 Sayılı R.G.’de Yayımlanmıştır.

(2) 30.07.1995 Tarih, 22359 Sayılı R.G.’de Yayımlanmıştır.

(3) 19.02.1996 Tarih, 22559 Sayılı R.G.’de Yayımlanmıştır.

(4) 29.06.1997 Tarih, 23034 Sayılı R.G.’de Yayımlanmıştır.

(5) 30.12.1999 Tarih, 23922 Sayılı R.G.’de Yayımlanmıştır.

(6) 02.03.2001 Tarih, 24334 Sayılı R.G.’de Yayımlanmıştır.

(7) 02.01.1990 Tarih, 20390 Sayılı R.G.’de Yayımlanmıştır.

(8) Güner ÜNSAL – Eski Gelirler Baş Kontrolörü, YMM – İstanbul Konferansı 01.07.2003

(9) Erkan YETKİNER – Hesap Uzmanı – Vergi Dünyası – 2002/02 Sayı – 246

(10) Maliye Bakanlığı Baş Hukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü’nün, Gelirler Genel

Müdürlüğü’ne göndermiş bulunduğu 04.02.2000-3771 tarih, B.07.0.BHM.0/4198-19422

sayılı yazısı.

(11) Ercan İsmail ÜNAL-YMM, Yeminli Mali Müşavirlik Mesleğinin 12.Madde ve Mükerrer 227Madde

Karşısındaki durumu-İstanbul, 24.12.2001

(12) Şadi ÇETİN-YMM, 08.07.2003-Yeminli Mali Müşavirlik-alomaliye.com.

Exit mobile version