Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Özel Güvenlik Şirketi Ana Sözleşme Örneği (ltd)

Özel Güvenlik Şirketi Ana Sözleşme Örneği (ltd)

(……………………….) GÜVENLİK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ

ANA SÖZLEŞMESİ

MADDE 1-

KURULUŞ :

Aşağıda, ad, soyad, ikametgah ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir limited şirket kurulmuştur.

1-……………….  T.C.Uyruklu olup, …………………………………..adresinde mukimdir.

2-……………….. T.C. Uyruklu olup, ………………………………….adresinde mukimdir.

MADDE 2-

ŞİRKETİN UNVANI :

Şirketin Ünvanı  ……………………………………………GÜVENLİK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ ’dir.

MADDE 3-

AMAÇ VE KONU:

NOT: İçişleri Bakanlığına müracaat ederek özel güvenlik şirketi faaliyet izin belgesi almak isteyen şirketlerin Ticaret Sicil Gazetelerinde 5188 sayılı Kanunun 5’inci maddesinde özel güvenlik şirketlerinin “hisselerinin nama yazılı olması ve faaliyet alanlarının münhasıran koruma ve güvenlik hizmeti olması zorunludur” hükmüne rağmen, amaç ve konu maddelerinde ihracat, ithalat, acentelik açma, bayilik açma, servis kurma gibi ibarelerin bulunması nedeniyle Ticaret Sicil Gazetelerinin tadili istenerek, zaman kaybına neden olduğu görülmektedir. Örnek Ticaret Sicil Gazetesinin amaç ve konu başlığı aşağıdaki şekilde düzenlenerek müracaat edilmeli, Ticaret Sicil Gazetesinde yukarıda belirtilen münhasıran güvenliğin dışında olanlar var ise tadilat yaptırmaları gerekmektedir.

a- Şirketin Amaç ve Konusu: 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun, Kanunun Uygulama Yönetmeliği, Tüzük, Bakanlıkça yayımlanan genelge ve tamimler doğrultusunda hizmet vermek, kişileri silahlı ve silahsız korumak, 5188 sayılı Kanuna göre özel güvenlik izni almış kamu kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, ikametler, spor müsabakalarında, tören ve etkinliklerde silahlı ve silahsız, fiziki ve teknolojik güvenlik hizmetleri vermek,

b- 5188 sayılı Kanuna göre özel güvenlik görevlisi yetiştirmek için temel eğitimi, yenileme eğitimi ve silah eğitimi vermek, atış poligonu tesis etmek, işletmek ve kiralamak,

c- Alarm Merkezi kurmak ve işletmek,

d- Kurum kuruluş ve bankaların ve kişilerin para, mücevherat, vb. kıymetli evraklarının nakil işlemlerinde güvenliği sağlamak,

e- Faaliyet alanı ile ilgili ihalelere girmek, taahhütlerde bulunmak, sözleşmeler akdetmek, taahhüt altına girmek,

f- Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü menkul, gayrimenkul, büro, ofis, eğitim kurumu için binalar alır, kiralar, ihtiyaç fazlasını yönetim kurulu kararı ile satar,

g- Şirket amacını gerçekleştirmek için silah, mühimmat, teçhizat, araç ve zırhlı araç kiralayabilir, satın alır, nakil araçlarının şirket adına tescil ettirmek, gerektiğinde ihtiyaç fazlasını satabilir,

h- Amaçlarına uygun işler yapan gerçek ve tüzel kişilerle ortaklık kurmak, mevcut ortaklıklara iştirak etmek, aracılık etmemek kaydıyla hisse ve pay senetleriyle taahhütleri satın almak, kendi pay senetlerini satmak ve müdahale etmek,

ı- Bankalardan uzun, orta ve kısa vadeli krediler temin etmek,

i- Şirket amacıyla ilgili olarak marka, patent, ihtira beratı, know-how gibi hakları kendi adına tescil ettirebilir, devredebilir, ferag ve bunlar üzerinde lisans anlaşmalarını yapabilir.

MADDE 4-

ŞİRKETİN MERKEZ VE ŞUBELERİ :

Şirketin merkezi Ankara’dır. ……………………………. ili ……….. ilçesindedir. adres değişikliğinde ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan ettirilir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bildirilir.

Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş ise bu durum fesih sebebi sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılmış tebligat şirkete yapılmış sayılır.

MADDE 5-

ŞİRKETİN SÜRESİ :

Şirketin süresi tescil ve ilan tarihinden başlamak üzere 99 yıldır.

MADDE 6-

ŞİRKETİN SERMAYESİ :

Şirketin sermayesi  herbiri 25.00 TL değerinde 4000 hisseye ayrılmış olup, 100.000.00 TL’dir.  Bu sermayenin,

3990 hisse karşılığı      99.750.00 TL’si ………………………….

10 hisse karşılığı          250.00   TL’si ………………………..

tarafından muvazaadan ari olarak tamamen taahhüt edilmiştir. Sermayenin ¼ ’ü şirketin kuruluşunun tescil tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde, kalan ¾ ü  ise 20/08/20..   tarihinde nakten ödenecektir.

MADDE 7-

İLANLAR :

Şirkete ait ilanlar Türk Ticaret Kanununun 37. Madde hükümleri saklı kalmak suretiyle şirket merkezinin bulunduğu yerde en az bir gazete ile yedi gün evvel yapılır.

MADDE 8-

ŞİRKETİN İDARESİ

Şirketin işleri ve muameleleri ortaklar kurulu tarafından seçilecek bir veya birkaç müdür tarafından yürütülür.İlk 10 yıl için ……………….. şirket müdürü olarak seçilmiştir.

MADDE 9-

TEMSİL VE İLZAM

Şirketi müdürler temsil ederler, şirketi her hususta temsil ve ilzam edecek ortaklar kurulu tarafından tespit ve ilan olunur.

Şirketi şirket müdürü ………………………….. 10 yıl süreyle

Şirkete ait gayri menkullerini (taşınmazlarının) alım, satımını , Resmi ve hususi daireler, müesseseler, şirketler ve ortaklar ile hakiki ve hükmi şahıslar nezdin de temsile,şirket alacaklarını tahsile ahzu kabza, şirket adına ticari hesap, posta çek hesapları açtırmaya,bu hesaplardan para çekmeye, şirket adına verilmiş bilumum çek ve alacak senetlerini tahsile, bunları ciro ederek teminat olarak kullanmaya, şirket ödemeleri için çek ve senet tanzim etmeye, kambiyo taahhüdünde bulunmaya, şirket adına bankalarda borçlu cari hesaplar açmaya ve bu hesaplardan para çekmeye, bankalardan teminat mektupları almaya ve vermeye, şirketi ilzam ederek borç altına sokmaya, taahhütlerde bulunmaya resmi ve özel müesseslere teklif vermeye ve bu yerlerle sözleşmeler imzalamaya şirket adına yazışmalar yapmaya, şirketi adli idari ve mali mercilerde ve makamlarda sonuna kadar temsile Temsil ve İlzam maddesin inde sözü edilen yetkililerin tamamını kullanmaya şirketi esas mukavelesinin  amaç ve konu maddesindeki işleri yürütmeye velhasıl bu sözleşmede aksine hüküm bulunmayan tüm işleri başlatıp neticelendirmeye, şirketi şirket kaşesi altında münferiden vaaz edeceği imza ile temsil ve ilzama, hatta üçüncü şahıslara vekalet vererek müdürlük yetkisinin tamamını veya bir kısmını devredebilir.Ancak şirket müdürü müdürlük sıfatını devredemez. Ayrıca 3.şahıslara vekalet vererek şirketin işlerinin yürütülmesini sağlayabilir. İlk 10 yıl için, şirket müdürlüğüne seçilen ………………………….. şirket kaşesi altında atacağı münferit imzası ile şirketi her hususta temsil ve ilzam eder.

MADDE 10-

HESAP DÖNEMİ :

Şirketin hesap yılı Ocak ayının birinci günü başlar ve aralık ayının otuzbirinci günü sona erer. Yalnız ilk hesap yılı şirketin kesin surette  kurulduğu tarihten başlayarak Aralık ayının otuzbirinci günü sona erer.

MADDE 11-

KARIN DAĞITILMASI :

Şirketin safi kârı yapılmış her çeşit masrafların çıkartılmasından sonra kalan miktardır. safi kârdan her sene evvela %5 ihtiyat akçesi ayrılır. Kalan kâr hissedarların vereceği karara göre ödenmiş sermaye üzerinden hisseleri nispetinde dağıtılır. Kâra  İştirak edenlerle hissedarlara dağıtılması kararlaştırılan miktardan Türk Ticaret Kanunu’nun 466ncı maddesinin 2.fıkrasının 3.bendi gereğince %10 ayrılarak umumi yedek akçe eklenir. Kardan bir kısmını pay sahiplerine dağıtılması veya şirket adına işletilmesi veya memurlara, müstahdemlere ikramiye olarak verilmesi gibi kararlar şirket esas sermayesinin en az %51’ni temsil eden hissedarların kararına bağlıdır.

MADDE 12-

YEDEK AKÇE :

İhtiyat akçesi, şirket sermayesinin%20’sine çıkıncaya kadar ayrılır. Bu miktarın azalması halinde yeniden ihtiyat akçesinin ayrılmasına devam olunur. Kanuni ve ihtiyari ve ihtiyat akçeleriyle kanun ve sözleşme hükümlerine göre ayrılması gereken meblağ, safi kardan ayrılmadıkça hissedarlara kar dağıtılmaz.

MADDE 13-

KANUNİ HÜKÜMLER :

Bu sözleşmede anılan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu’nun  hükümleri uygulanır.

KURUCU ORTAKLAR

Exit mobile version