Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

02 Aralık 2005 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26011

Kamu İhale Kurumundan:

MADDE 1 — 25/7/2005 tarihli ve 25886 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu İhale Genel Tebliğinin VIII – Ekonomik ve Mali Yeterlik ile Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Açıklamalar başlığının “E. Belgelerin Sunuluş Şekli” maddesinin son fıkrası; “Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 20 nci maddesinde; işverenin gerek kendisinin gerekse 4857 sayılı Kanunun 7 nci maddesine göre iş görme edimini yerine getirmek üzere başka işverene geçici olarak devrettiği sigortalılarına ait bilgileri ihtiva eden ve Yönetmeliğin ekinde yer alan Aylık Prim ve Hizmet Belgesini en geç ait olduğu ayı izleyen ayın son gününe kadar Sosyal Sigortalar Kurumuna göndermekle yükümlü olduğu, bu belgelerin internet de dahil olmak üzere her türlü elektronik bilgi iletişim araç ve ortam ile Kuruma gönderilmesi ve Kurumca üretilen kontrol kodunu içeren bilgisayar dökümünün işyerine asılması halinde tasdik şartı aranmayacağı öngörülmüştür.

Ayrıca Sigorta İşleri Genel Müdürlüğünün 16-313 Ek sayılı Genelgesinin “II – Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin Düzenlenmesi” başlıklı bölümünün 8 inci maddesinde, Aylık Prim ve Hizmet Belgesini Kuruma internet ortamında gönderen işverenlerden, işyerinde çalışan sigortalı sayısı üzerinde durulmaksızın, bu belgelerin ayrıca kağıt ortamında verilmesi istenmeyeceği belirtilmiş, Aylık Prim ve Hizmet Belgesini internet üzerinden Kuruma gönderen işverenlerle ilgili olarak söz konusu belgenin adli ve idari makamlara  verilmesinin gerekli olduğu durumlarda, Kurumca üretilen referans numarası ve belgenin internet ortamında Kuruma gönderildiği tarih ve saati gösteren Kurum bilgisayarından alınan yazılı dökümün (Sigortalı Hizmet Listesi), ünite yetkilileri tarafından onaylanarak, e-Bildirge sözleşmesinin fotokopisi ile birlikte gönderilmesi/verilmesi gerekir, denilmiştir.

Aynı Genelgenin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasında ise söz konusu belgeyi internet ortamında Kuruma gönderen işverenlerin kendi bilgisayarlarından alacakları Kurumca üretilen referans numarası ile belgenin internet ortamında Kuruma gönderildiği tarih ve saati gösteren yazılı dökümü (Sigortalı Hizmet Listesi), ayrıca Kuruma onaylattırmalarına gerek bulunmadığı belirtilmiştir.

Yine Sigorta İşleri Genel Müdürlüğünün 12-145 Ek sayılı Genelgesinin 4 üncü maddesinde; Tekrar İşe Giriş Bildirgesini yasal sürede internet ortamında veren işverenlerden, ayrıca bildirgeyi kağıt ortamında vermelerinin istenmeyeceği belirtilmiştir,” ifadesine binaen  aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile Tekrar İşe Giriş Bildirgesini internet üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumuna gönderen işverenler için bu belgelerin sağ tarafındaki barkod, belgenin anılan Kurum tarafından alındığına dair onayı göstermektedir. Bu nedenle ihaleye katılacak isteklilerin sunacakları söz konusu barkodu taşıyan bu belgelerin ayrıca Sosyal Sigortalar Kurumunca onaylanmasına gerek bulunmamaktadır.”

MADDE 2 — Aynı Tebliğinin VIII- Ekonomik ve Mali Yeterlik ile Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Açıklamalar başlığının “G. Koruma ve Güvenlik Hizmet Alımlarında Yeterlik” maddesinde yer alan “1/1/2006” ibaresi “1/1/2007” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 — Kamu İhale Genel Tebliğinin Birinci Bölümünün VIII- Ekonomik ve Mali Yeterlik ile Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Açıklamalar başlığına aşağıdaki madde eklenmiştir.

“S.Yıllara Yaygın Hizmet Alımlarında Yeterlik

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğine eklenen 1 inci madde uyarınca iş hacmine ilişkin oranlar sırasıyla;

– Bir yıldan fazla süreli işlerde (2 yıl dahil) % 12-8,

– İki yıldan fazla süreli işlerde (3 yıl dahil)  % 9-6,

– Üç yıldan fazla süreli işlerde % 6-4 alınarak yeterlik kriterleri belirlenecektir. İş hacmine ilişkin olarak bu madde gereği belirlenen oranlar idari şartnamede belirtilecektir.

İş deneyimine ilişkin olarak alt ve üst oranlar;

– Bir yıldan fazla süreli işlerde (2 yıl dahil) % 20-40,

– İki yıldan fazla süreli işlerde (3 yıl dahil) %15-30,

– Üç yıldan fazla süreli işlerde %10-20 alınarak yeterlik kriteri belirlenecektir. İş deneyimine ilişkin olarak istenecek asgari oran, bu maddedeki alt ve üst oranlar çerçevesinde belirlenecektir. Yıllara yaygın hizmetler, bir bütün olarak kabul edildiğinden sürenin tamamını kapsayacak şekilde teklif verilmesi, geçici teminat sunulması ve sözleşme yapılması gerekmekte olup, bir yıl üzerinden teklif verilmek suretiyle sözleşme yapılıp sonraki yıllarda işin süresi uzatılarak yıllara yaygın hale getirilmesi mümkün değildir. ”

MADDE 4 — Kamu İhale Genel Tebliğinin Birinci Bölümünün XIII- Tekliflerin Alınması ve Değerlendirilmesi başlığının G. Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımlarında Teklif Fiyata Dahil Olacak Masraflar maddesinin (1) ve (13) numaralı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“1 — Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları; ağırlıklı olarak personel çalıştırılmasına dayanan, çalıştırılacak personel sayısının belirlendiği ve haftalık çalışma saatlerinin tamamının idare için kullanıldığı hizmetler olarak kabul edilecektir. Bu çerçevede malzeme dahil yemek hazırlama hizmeti veya malzeme dahil yemek hazırlama ve dağıtım hizmeti ya da çöp toplama ve nakline ilişkin hizmetler personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak değerlendirilmeyecektir.”

“13 — Personele ilişkin giyecek giderleri, işin yapılması sırasında personelce kullanılması istenen kıyafetle ilgili olduğundan giyecek giderinin işçilere aylık veya nakdi olarak ödeneceğine dair bir düzenleme yapılmayacak, giyeceğin özellikleri ve sayısı idari şartnamede belirtilecektir.”

MADDE 5 — Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 — Bu Tebliğ hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Exit mobile version