Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

07 Aralık 2005 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26016

Kamu İhale Kurumundan

Madde 1- 11/9/2003 tarihli ve 25226 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 43 üncü maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İş ortaklıklarında, ortaklık oranına bakılmaksızın, pilot ve diğer ortaklara ait personel ile anahtar personelin tamamı değerlendirilir. İş ortaklığınca gerçekleştirilen işlerde iş ortaklığının çalıştırmış olduğu personel, iş ortaklığı oranına göre değerlendirilir.”

Madde 2- Aynı yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

Yıllara yaygın hizmet alımlarında yeterlik

Ek Madde 1- İlgili mevzuat uyarınca birden fazla yıla yaygın ihale yapılabilecek hizmet alımlarında uygulanacak esaslar:

a) Yaklaşık maliyet hesabı işin toplam süresini kapsayacak şekilde yapılır ve bulunan toplam tutar yaklaşık maliyet olarak belirlenir. Eşik değerler, diğer parasal limitler ve ilan sürelerinin uygulanmasında toplam yaklaşık maliyet tutarı dikkalet alınır.

b) Bu yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin üçüncü fıkrasındaki oranlar ile 42 nci maddesinin ikinci fıkrasındaki oranların; bir yıldan fazla süreli işlerde 4/5’i, iki yıldan fazla süreli işlerde 3/5’i, üç yıldan fazla süreli işlerde 2/5’i alınarak yeterlik kriterleri belirlenir.

İş hacmine ilişkin olarak bu madde gereği belirlenen oranlar idari şartnamede belirtilir ve iş deneyimine ilişkin olarak istenecek asgari oran, bu www.alomaliye.com maddeye göre hesaplanan alt ve üst oranlar çerçevesinde belirlenir.”

Madde 3- Aynı yönetmeliğin geçici 1 inci maddesindeki “1/1/2006” ibaresi “1/1/2007” olarak değiştirilmiştir.

Başlanmış Olan İhaleler

Geçici Madde 1- Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce ihale edileceği yazılı olarak duyurulmuş veya ilan edilmiş olan işler, yazılı olarak duyurulduğu veya ilan edildiği tarihte yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.

Yürürlük

Madde 4- Bu yönetmeliğin, 2 nci maddesi 15/12/2005 tarihinden, 3 üncü maddesi 2/12/2005 tarihinden geçerli olmak üzere, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Exit mobile version