Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

e-Devlet Kapısının Kurulması, İşletilmesi ve Yönetilmesine İlişkin BKK 2006/10316

e-Devlet Kapısının Kurulması 2006/10316

Karar Sayısı: 2303

e-Devlet kapısının kurulması, işletilmesi ve yönetilmesi görev ve sorumluluğunun (mülga) Ulaştırma Bakanlığına verilmesi hakkındaki 24/3/2006 tarihli ve 2006/10316 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının yürürlükten kaldırılmasına karar verilmiştir.

25 Mart 2020

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI

26 Mart 2020 Tarihli Resmi Gazete – Sayı: 31080

*.*

20 Nisan 2006 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26145

Karar Sayısı : 2006/10316

Kamu hizmetlerinin ortak platformda, tek kapıdan (portal) sunumu ve vatandaşın Devlet hizmetlerine elektronik ortamdan güvenli ve hızlı bir şekilde erişimini sağlamak amacıyla e-Devlet kapısının kurulması, işletilmesi ve yönetilmesine ilişkin ekli Karar’ın yürürlüğe konulması; e-Dönüşüm Türkiye İcra Kurulu kararına dayanan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı’nın 13/3/2006 tarihli ve 856 sayılı yazısı üzerine, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 24/3/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

e-DEVLET KAPISININ KURULMASI, İŞLETİLMESİ VE YÖNETİLMESİNE İLİŞKİN

KARAR

Görev

MADDE 1 – (1) Kamu hizmetlerinin ortak platformda, tek kapıdan (portal) sunumunu ve vatandaşın Devlet hizmetlerine elektronik ortamdan güvenli ve etkin bir şekilde erişimini sağlayacak olan e-Devlet Kapısının kurulması ve yönetilmesi görev ve sorumluluğu Başbakanlık adına Ulaştırma Bakanlığı’na verilmiştir.

Protokol

MADDE 2 – (1) Ulaştırma Bakanlığı bu görev ve sorumluluğun yerine getirilmesi amacı ile çalışma grupları ile geçici ya da daimi komisyonlar kurabilir.

(2) Bakanlık e-devlet kapısı teknik altyapısının kurulumu ve işletilmesi ile ilgili görev ve sorumluluklarını Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş. aracılığı ile yürütür. Söz konusu görevin ifasında, hizmet bedeli de dahil olmak üzere uygulanacak olan usul ve esaslar, Bakanlık ile Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş. arasında yapılacak bir protokol ile belirlenir.

Sorumluluk

MADDE 3 – (1) e-Devlet Kapısının kurulması ve yönetilmesi görev ve sorumluluğu kapsamında; kamu hizmetlerinin elektronik ortamda, ortak bir platformda ve vatandaş odaklı sunumu için iş süreçlerinin gözden geçirilmesi, içerik yönetimi, entegrasyon ile ilgili standartlar ve gerekli hukuki düzenlemeler konusundaki çalışmalar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının etkin katılımıyla Ulaştırma Bakanlığı tarafından koordine edilir.

(2) Kamu kurum ve kuruluşları, Ulaştırma Bakanlığınca bu Karar çerçevesinde talep edilecek her türlü bilgi, belge ve desteği sağlamak ve Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş.’nin işin yürütülmesine dair önerilerine uymakla yükümlüdür.

İlkeler

MADDE 4 – (1) e-Devlet Kapısı Projesinin uygulanması sürecinde, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından koordine edilen e-Dönüşüm Türkiye Projesi kapsamında yürütülen Ulusal Bilgi Toplumu Stratejisinde belirlenecek hedef, ilke ve politikalara uyulması esastır.

Gözden geçirme

MADDE 5 – (1) e-Devlet Kapısı Projesinin uygulama durumu, gerekli görüldüğünde İcra Kurulu tarafından gözden geçirilir.

Devir

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) e-Devlet kapısının teknik altyapısının kurulmasına ilişkin olarak 25/01/2005 tarihli ve 2005/8409 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından yürütülmekte olan iş ve işlemler ile, bu amaçla tahsis edilmiş olan mali kaynaklar da dahil olmak üzere, bütün hak ve sorumluluklar, bu Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 2 ay içinde Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş.”ne devredilecektir.

Yürürlükten kaldırma

MADDE 6 – (1) Bu Kararın 3 üncü maddesi hükümlerinin gerçekleşmesi ile birlikte. 25/01/2005 tarihli ve 2005/8409 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kalkar.

Yürürlük

MADDE 7 – (l)Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 8 – (1) Bu Kararı Ulaştırma Bakanı yürütür.

Exit mobile version