Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Genelgede Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge (2006/11)

22 Haziran 2006 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26206

Çevre ve Orman Bakanlığından:

1- 7/6/2006 tarihli ve 26191 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2872 sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin 2006/10 Sayılı Genelgenin (2) sıra numaralı Hava Kirliliğine İlişkin Cezaların Tesislere Verilecek Cezalar bölümünün (a) bendinin (3) numaralı alt bendi ile (b) bendinin (2) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“3) Hava kirliliği yönünden özel önem taşıyan bölgelerde veya kirliliğin ciddi boyutlara ulaştığı zamanlarda ve yerlerde veya kritik meteorolojik şartlarda yönetmeliklerle öngörülen önlemleri almayan, yasaklara aykırı davranan ya da mahallî çevre kurullarınca bu konuda alınan kararlara uymayanlara, yukarıdaki (1) ve (2) numaralı alt bentlerde belirtilen cezalar  bir kat artırılarak verilir. (Madde 20/d)”

“2) Hava kirliliği yönünden özel önem taşıyan bölgelerde veya kirliliğin ciddi boyutlara ulaştığı zamanlarda ve yerlerde veya kritik meteorolojik şartlarda yönetmeliklerle öngörülen önlemleri almayan, yasaklara aykırı davranan ya da mahallî çevre kurullarınca bu konuda alınan kararlara uymayanlara, yukarıdaki (1) numaralı alt bentte belirtilen ceza bir kat artırılarak verilir. (Madde 20/d)”

2- Aynı Genelgenin (5) sıra numaralı Su Kirliliğine İlişkin Cezaların Gemilere Verilecek Cezalar bölümünün (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Tehlikeli madde ve atıkların deşarjı durumunda uygulanacak idarî para cezaları, yukarıdaki (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentlerinde yer alan petrol ve türevleri kategorisi esas alınarak on katı verilir. (Madde 20/ı/İkinci paragraf)”

3- Aynı Genelgenin (7) sıra numaralı Atıklara İlişkin Cezaların Tehlikeli Atıklara İlişkin Cezalar bölümünün (b) bendinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(a) bendinin (1), (2) ve (3) numaralı alt bentlerindeki cezalar kurum, kuruluş ve işletmelere üç katı olarak verilir. (Madde 20/İkinci fıkra)”

Tebliğ olunur.

Exit mobile version