Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destekleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

30 Haziran 2006 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26214

Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:

             MADDE 1 – 24/4/2005 tarihli ve 25795 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Küçük ve Orta  Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destekleri Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinde yer alan Yeni Girişimci tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Yeni Girişimci: KOSGEB tarafından üniversitelerde gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programından mezun olan veya KOSGEB tarafından verilen iş kurma danışmanlığı veya uygulamalı eğitim desteğini alan veya KOSGEB’in işbirliği ve denetimi çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu, İŞKUR, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, belediyeler ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odaları  tarafından ulusal ve uluslar arası projeler  kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimine katılanlar veya İş Geliştirme Merkezlerinde (İŞGEM) yer alan girişimcilerden son bir yıl içinde işletmesini kuranları,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İşletmelerin; yurt içi ve yurt dışı pazar paylarını  artırma,  rakiplerini tanıma,  yeni ürünler ve teknolojiler hakkında bilgi edinme ve ürünleri için marka imajı  oluşturmalarını teminen,  Türkiye Odalar  ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye Ticaret Sicili  Gazetesinde   ve TOBB internet sitesinde yayınlanan Yıllık Yurt İçi Fuar Takvimi  Tebliğinde yer alanlar içerisinden KOSGEB tarafından  belirlenen   yurt içi  uluslararası sanayi ihtisas fuarlarına ve İzmir Enternasyonal   Fuarına katılımlarına destek verilmesidir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin (1) nolu alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) İşletmeler: İşletmelerin KOSGEB’e sundukları planları, KOSGEB personeli veya Sinerji Odaklarında; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 38 inci maddesi hükümlerine göre  görevlendirilen  üniversite öğretim üyeleri, valiliklerce veya kamu kurum ve  kuruluşlarınca  görevlendirilmiş kamu görevlilerinden Başkanlıkça oluşturulan plan onay komisyonları marifetiyle değerlendirilir ve yine Başkanlıkça, KOSGEB personeli veya Sinerji Odaklarında; 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununun 38 inci maddesi hükümlerine göre görevlendirilen  üniversite öğretim üyeleri, valiliklerce veya kamu kurum ve kuruluşlarınca  görevlendirilmiş kamu görevlilerinden oluşturulan destek onay komisyonuna  sunulur. Destek onay komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucu, işletmeye bildirilir. Uygun görülen destek talepleri için, işletme ile ilgili KOSGEB birimi arasında destek sözleşmesi yapılır. KOSGEB tarafından yapılan gruplandırma sonucu plana ihtiyaç görülmeden destek alabilecek işletmelere verilecek  destekler ve bunlara ayrılacak  bütçe miktarı yıllık olarak Başkanlıkça belirlenir.

Bu destekler, KOSGEB personelinin görüşü ve ilgili destek onay komisyonunun onayı ile verilir. Tamamı KOSGEB personelinden oluşmayan  komisyonların aldığı kararlar,  ilgili uygulama birim yöneticisinin onayı ile yürürlük kazanır. Ayrıca, valiliklerce veya kamu kurum ve kuruluşlarınca görevlendirilen  kamu görevlilerine, toplantı başına net 40,00 YTL ve ayda  altı toplantıyı geçmeyecek şekilde huzur hakkı verilir. Verilen bu ücret, memur maaşlarına gelen artış oranında Başkanlıkça artırılabilir.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini KOSGEB Başkanı yürütür.

Exit mobile version