Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

BKK 2006/1057 Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar

BKK 2006/1057 Toplu Konut Sözleşme

05 Temmuz 2006 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26219

Karar Sayısı : 2006/10570

Ekli “Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar”ın yürürlüğe konulması; 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 39 uncu maddesinin (c) bendine göre, Bakanlar Kurulu’nca 5/6/2006 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Ahmet Necdet SEZER

CUMHURBAŞKANI

TOPLU KONUT KANUNU KAPSAMINDA YAPILACAK SÖZLEŞMELERDE UYGULANACAK ESASLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

MADDE 1 – 26/5/2004 tarihli ve 2004/7384 sayılı Kararnamenin eki Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslar‘ın 7 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Sözleşme anında isteklinin mevcut başka sözleşmelerinin bulunması

MADDE 7 – (1) İhale ilanında belirtilmek kaydıyla Sözleşme anında, isteklinin Toplu Konut İdaresi ile mevcut bir konut yapımı sözleşmesi ile üstlendiği başka taahhütleri var ise. 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde düzenlenmiş bulunan mesleki ve teknik yeterlik koşullarından iş deneyiminin değerlendirilmesinde toplam taahhüdü dikkate alınabilir. Bu durumda, sözleşme imzalanabilmesi için, iş deneyim belgesinin, taahhüdündeki işler için istenen miktar ile yapılacak sözleşmeye konu işlere dair idari şartnamede istenen miktarın toplamı kadar olması şartı aranır. Ancak, sözleşme anında, mevcut sözleşmeyle üstlendiği taahhütünün, bedeli ödenmiş veya tahakkuka bağlanmış hakedişleri tutarının sözleşme bedeline oranı en az % 65 seviyede tamamlanmış olan istekli için bu şart uygulanmaz. İsteklinin mevcut sözleşme ile üstlendiği taahhütleri birden fazla ise, her bir iş için ayrı ayrı bu oranın sağlanmış olması gereklidir. İş deneyim belgesindeki miktarların değerlendirilmesinde ise İdarece öngörülecek inşaat ve tesisat büyüklükleri dikkate alınır.”

MADDE 2 – Aynı Esasların 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 25 – (1) Yapım işlerinde hakedişler % 95 oranında ödenir. Her hakedişten % 5 oranında yapılan kesinti tutarları toplamı, iş sözleşmesine uygun olarak tamamlandıktan sonra geçici kabul onay tarihinden itibaren 15 gün içinde yükleniciye ödenir. % 50 seviyesinde tamamlanmış işler için kesintilerin % 3’ü, %70 seviyesinde tamamlanmış işler için ise kesintilerin kalan % 2‘si karşılığında teminat mektubu alınmak kaydıyla yükleniciye ödenebilir. Bu teminat mektupları iş sözleşmesine uygun olarak tamamlandıktan sonra geçici onay kabul tarihinden itibaren 15 gün içinde yükleniciye iade edilir. 19, 20 ve 21 inci maddelere göre fesih hallerinde, yapılmış olan kesintiler gelir kaydedilir, teminat alınmışsa teminatı irat kaydedilir ve yüklenicinin borcuna mahsup edilemez.”

MADDE 3 – Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Esasları Toplu Konut İdaresinin bağlı olduğu Bakan yürütür.

Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esasların Yayımlandığı

Resmî Gazetenin

Tarihi Sayısı
10/6/2004 25488

Toplu Konut Kanunu Kapsamında Yapılacak Sözleşmelerde Uygulanacak Esaslarda Değişiklik Yapan Kararnamenin Yayımlandığı Resmî Gazetenin

Tarihi Sayısı
13/4/2005 25785
Exit mobile version