Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İhalelere Karşı Yapılacak İdari Başvurulara Ait Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

04 Ağustos 2006 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26249

Kamu İhale Kurumundan:

             MADDE 1 – 24/5/2004 tarihli ve 25471 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhalelere Karşı Yapılacak İdari Başvurulara Ait Yönetmeliğin 3 üncü maddesindeki “Uzman” tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Uzman: Kurum Meslek Personeli ile Kamu İhale Uzmanı sıfatını haiz Grup Başkanı ve Daire Başkanını,”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“Başvurular, konusu veya kapsamına göre, bir uzman veya en fazla üç uzmandan oluşan heyet tarafından incelenir. Uzman yardımcılarının tek başlarına inceleme yapabilmeleri için Kurum Başkanınca inceleme yetkisi verilmiş, heyette görev alabilmeleri için Kurumda en az altı ay uzman yardımcısı statüsünde çalışmış olmaları gerekir. Uzman veya heyet başvurunun havale edildiği Daire Başkanlığının teklifi üzerine Başkan Yardımcılığı tarafından görevlendirilir.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Ancak, ihale/son başvuru tarihinden önce Kurul tarafından ihale sürecinin durdurulmasına karar verilmesi halinde, isteklilerce ihale/son teklif verme saatine kadar verilecek olan teklif zarfları alınarak, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 36 ncı maddesine uygun olarak birinci oturumun tamamlanmasından sonraki bütün ihale işlemleri durdurulur.”

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

             “GEÇİCİ MADDE 2 – Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte uzman yardımcısı olarak görev yapan personelin tek başlarına inceleme yapabilmesi için ayrıca inceleme yetkisi verilmiş olma şartı aranmaz.”

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayım tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Exit mobile version