Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Ticari Kalite Denetim Yeterlilik Belgesi Verilmesinde Uygulanacak… Tebliğ (Tebliğ No: 2006/43)

15 Ekim 2006 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26320

Dış Ticaret Müsteşarlığından :

                MADDE 1 – 12/8/2006 tarihli ve 26257 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ticari Kalite Denetim Yeterlik Belgesi Verilmesinde Uygulanacak Esaslara İlişkin Tebliğ’in 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

                “MADDE 5 – (1) Belge başvuruları, üretim tesisinin bulunduğu ilin bağlı olduğu Bölge Müdürlüğüne yapılır. İlgili Bölge Müdürlüğünce yapılan ön incelemenin sonucunun olumlu olması halinde bir Komisyon oluşturulur ve söz konusu başvuru Komisyona intikal ettirilir. ”

                MADDE 2 – Anılan Tebliğ’in GEÇİCİ MADDE 1’i aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

                “GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihte, Ticari Kalite Yeterlik Belgesi Verilmesinde Uygulanacak Esaslara İlişkin Tebliğ (2004/28) kapsamında verilmiş bulunan Belgeler bu Tebliğ hükümlerine tabi olup kullanım sürelerinin bitimine kadar geçerlidir. Bu Belgeler üzerinde süre uzatımı yapılamaz. Süresi bitenler için bu Tebliğ’e göre yeni Belge düzenlenir.”

                MADDE 3 – Söz konusu Tebliğ ekinde yer alan Ek 2 kaldırılmış olup, buna istinaden Ek 3 Ek 2 olarak, Ek 4 Ek 3 olarak değiştirilmiştir. Anılan Tebliğde Ek 3 olarak atıfta bulunulan ifadeler Ek 2, Ek 4 olarak atıfta bulunulan ifadeler Ek 3 olarak değiştirilmiştir.

                MADDE 4 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

                MADDE 5 – Bu Tebliğ hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.

Exit mobile version