Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Portföy Yöneticiliği Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, (Seri: VII, No:92)

31 Mayıs 2007 PERŞEMBE Sayı : 26538

DÜZELTME

             25/5/2007 tarihli ve 26532 sayılı Resmî Gazete’de aslına uygun olarak yayımlanan, Seri: VII, No: 92 sayılı “Portföy Yöneticiliği Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”in başlığında “Seri: VII” şeklinde yer alan ibare “Seri:V”, 2 nci maddesinde “16 ncı maddesi” şeklinde yer alan ibare “16 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkraları” ve bir alt satırda “MADDE 16- Yetkili kurumun;” şeklinde yer alan ibare “Yetkili kurumun;” olarak, Sermaye Piyasası Kurulunun 25/5/2007 tarihli ve 13351 sayılı yazısı üzerine düzeltilmiştir.

25 Mayıs 2007 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26532

Sermaye Piyasası Kurulundan:

             MADDE 1 – 21/1/2003 tarihli ve 25000 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Seri: V, No: 59 sayılı Portföy Yöneticiliği Faaliyetine ve Bu Faaliyette Bulunacak Kurumlara İlişkin Esaslar Tebliğinin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“h) Müşterilerine portföyün önceden saptanmış belirli bir getiriyi sağlayacağına dair herhangi bir sözlü veya yazılı garanti veremez ve ilan ve reklamlarında bu anlama gelebilecek ifadeleri kullanamaz. Garantili yatırım fonlarında garantiye veya koruma amaçlı yatırım fonlarında hedeflenen korumaya ve getiriye ilişkin olarak içtüzük ve izahnamede belirlenenlerin ötesinde bir açıklamada bulunulamaz.”

             MADDE 2 – Aynı Tebliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 16 – Yetkili kurumun; müşterileri ile, sunduğu faaliyete ilişkin Kurulca belirlenecek standartlara uygun yazılı bir sözleşme akdetmesi zorunludur.

Sözleşmelerde; müşterinin sözleşmeyi imzalamadan önce bu Tebliğ hükümlerini ve Tebliğin (3) numaralı ekinde sayılan asgari unsurları içeren yetkili kurumu ve faaliyetlerini tanıtıcı bilgilerin yer aldığı formu, okuyup anladığına ilişkin beyanının yer alması zorunludur. Yetkili kurum, bu formun sürekli olarak güncel olmasından sorumludur.”

             MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.

Exit mobile version