Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Kıymetli Madenler Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

14 Haziran 2007 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26552

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığından:

             MADDE 1 – 3/4/1993 tarihli ve 21541 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kıymetli Madenler Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Genel Yönetmeliğin 13 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Haklı bir mazereti olmaksızın bir takvim yılı içinde üst üste iki kez veya toplam dört toplantıya katılmayan üyenin yönetim kurulu üyeliği kendiliğinden sona erer. Bu üyenin yerine geçecek üye bu maddenin üçüncü fıkrasındaki esaslar çerçevesinde belirlenir. Yönetim kurulu üyelerinin katılmadıkları toplantılar ile ilgili mazeretlerini en geç toplantıyı izleyen 5 iş günü içinde Borsaya yazılı olarak bildirmeleri esas olup, bu süre içerisinde mazeret bildirilmemesi halinde üyenin haklı mazereti olmadığı kabul edilir. Toplantıya katılmayan üyenin mazeretinin haklı olup olmadığı yönetim kurulunca kararlaştırılır. Yönetim kurulunca bu konuda yapılacak toplantılarda 15 inci maddede düzenlenen toplantı nisabı aranmaz ve katılanların çoğunluğu ile karar alınır. Oyların eşitliği halinde Başkanın katıldığı görüş kabul edilmiş sayılır. Bu fıkra hükümleri kapsamında üyeliği sona eren yönetim kurulu üyelerince yargı yoluna başvurulması ve bu sürecin yönetim kurulu üyeliği sona eren üye lehine sonuçlanması halinde söz konusu üyenin yokluğunda alınan yönetim kurulu kararlarına halel gelmez.”

             MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili olduğu Bakan yürütür.

Exit mobile version