Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Yerel Ağa Ayrılmış Erişime İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

14 Haziran 2007 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26552

Telekomünikasyon Kurumundan:

MADDE 1 – 20/7/2004 tarih ve 25528 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yerel Ağa Ayrıştırılmış Erişime İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 8 inci maddesinin 2 nci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Kurum tarafından aksi belirtilmedikçe, sözkonusu teklif, her yıl yenilenerek Mart ayı sonuna kadar Kuruma gönderilir. Yeni teklif onaylanana kadar mevcut referans teklif geçerliliğini korur. Kurum, Yönetmelikteki ilkeleri göz önünde bulundurarak, referans teklifte değişiklik yapılmasına karar verebilir.”

             MADDE 2 – Tebliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 11 – Türk Telekom yerel ağa ayrıştırılmış erişim kapsamında bu Tebliğin 6 ncı naddesinde yer verilen temel hizmetleri maliyet esaslı olarak belirlenen tarifeler üzerinden sağlar. Kurum, maliyet esaslı tarifeler belirleninceye kadar diğer ülke uygulamalarını uygun olduğu ölçüde dikkate alarak tarifelere üst sınır koyabilir. Tarifeler maliyet esaslı olarak belirlenirken Yönetmeliğin Tarife kontrolü maddesi hükümleri dikkate alınır.”

             MADDE 3 – Tebliğin 19 uncu maddesinin 1 inci ve 2 nci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bu Tebliğ kapsamında talepte bulunan bir işletmeci ile Türk Telekom arasında meydana gelen bir uzlaşmazlığın çözümü için taraflardan herhangi biri Kuruma başvurabilir. Başvuruda bulunan taraf Yönetmeliğin Uzlaşmazlıkların çözümü maddesinde yer verilen bilgileri Kuruma sunar.

Kurum, uzlaştırma prosedürünü işletirken, Yönetmeliğin Uzlaşmazlıkların çözümü maddesinde yer verilen hükümleri esas alır ve bu kapsamda nihai çözüm öncesinde, geçici ücret belirlenmesi dahil, kamu yararının gerektirdiği her türlü tedbiri alabilir.”

             MADDE 4 – Tebliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “MADDE 20 – Kurum, bu Tebliğ kapsamındaki yükümlülüklerin ilgili taraflarca yerine getirilmemesi durumunda, Yönetmeliğin Müeyyideler maddesi kapsamında gerekli işlemleri tesis eder.”

             MADDE 5 – Bu Tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 6 – Bu Tebliğ hükümlerini Kurul Başkanı yürütür.

Exit mobile version