Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programları Kapsamında Yatırımcılar Tarafından Yapılacak Hibe Başvurularının Desteklenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

28 Ağustos 2007 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26627

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

MADDE 1 – 9/5/2006 tarihli ve 26163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programları Kapsamında Yatırımcılar Tarafından Yapılacak Hibe Başvurularının Desteklenmesi Yönetmeliğinin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 20 – (1) Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen, ekonomik  faaliyetlere yönelik destekleme programı kapsamındaki proje tekliflerinde hibeye esas toplam proje tutarı, bireysel başvuru tekliflerinde 50.000 Yeni Türk Lirasını, grup başvuruları için ise 350.000 Yeni Türk Lirasını geçemez.

(2) Hibeye esas proje toplam tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir.

(3) Hibe desteği, bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinde belirtilen kuruluşlardan KDV iadesi alanların yatırımlarında KDV hariç, diğer tüm yatırımlarda KDV dâhil toplam gider üzerinden hesaplanır.

(4) Proje toplam tutarının; bireysel başvuru tekliflerinde 50.000 Yeni Türk Lirasını, grup başvuruları için ise 350.000 Yeni Türk Lirasını aşması durumunda, artan kısmın proje sahiplerince ayni ve/veya nakdi katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içinde tamamlanması gerekir. Bu durumun hibe başvurusu ile beraber taahhüt edilmesi şarttır.

(5) Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı  kapsamında küçük ve orta ölçekli ekonomik faaliyetlere yönelik yatırım tesislerinin gerçekleştirilmesinin desteklenmesi amaçlandığından, başvuruda belirtilen proje toplam tutarı, bu Yönetmeliğin 10 uncu maddesinde belirtilen yatırımların tam olarak gerçekleşmesini sağlamalıdır.  Büyük ölçekli bir yatırım projesinin, bu limitler içerisinde bölümler halinde ayrı ayrı proje başvuruları şeklinde sunulması, büyük ölçekli bir yatırım projesinin kısmi gerçekleştirilmesi veya bölümler/üniteler şeklinde etaplandırılarak program kapsamında yapılmasına yönelik olarak hazırlanan proje başvuruları kabul edilmez.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 21 inci  maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 21 – (1) Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen altyapı tesislerinin rehabilitasyonuna yönelik yatırımlarda, hibeye esas toplam proje tutarı 400.000 Yeni Türk Lirasını geçemez.

(2) Hibeye esas proje toplam tutarının %75’ine hibe yoluyla destek verilir.

(3) Hibe desteği KDV dâhil toplam gider üzerinden hesaplanır.

(4) Proje toplam tutarının; 400.000 Yeni Türk Lirasını aşması durumunda, artan kısmın proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içinde tamamlanması gerekir. Bu durumun ilgilisi tarafından başvuru ile beraber taahhüt edilmesi şarttır.”

             MADDE 3 – Aynı  Yönetmeliğin 22 nci maddesinin  birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Hibe sözleşmesi ekinde kabul edilen proje bütçesinin hibeye esas proje giderleri limiti, ekonomik yatırım konuları için bireysel başvurularda 50.000 YTL; grup başvurularında 350.000 YTL. ve altyapı yatırım başvurularında 400.000 YTL içerisinde kalması,”

             MADDE 4 –  Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 5 –  Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Yönetmeliğin yayımlandığı Resmî Gazete

  Tarihi                                                      Sayısı

1                       9/5/2006                         26163
Exit mobile version