Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programlarının Desteklenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

28 Ağustos 2007 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26627

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

MADDE 1 – 23/8/2005 tarihli ve 25915 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programlarının Desteklenmesi Yönetmeliğinin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 15 – Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen gerçek kişi ve kuruluş projelerinin KDV dahil, 10 uncu maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen özel kuruluş yatırımlarında ise KDV hariç hibeye esas proje toplam tutarının %50 (elli)’si hibe yoluyla karşılanır. Programdan desteklenecek projeler için toplam hibe tutarı, gerçek kişiler için 25.000 YTL, özel kuruluşlar için 175.000 YTL’yi geçmez.

Ancak, proje toplam tutarları gerçek kişiler için 50.000 YTL, özel kuruluşlar için 350.000 YTL’yi aşmadığı takdirde proje toplam tutarının yalnızca % 50’sine hibe desteği sağlanır.

Proje toplam tutarının; gerçek kişiler için 50.000 YTL, özel kuruluşlar için ise 350.000 YTL’yi aşması durumunda, artan kısmın proje sahiplerince finanse edilmesi gerekir. Bu durumun ilgilisi tarafından sözleşme akdi sırasında taahhüt edilmesi şarttır.

Başvurularda belirtilen proje toplam tutarları, 8 inci maddede belirtilen yatırımların tam olarak gerçekleşmesini sağlamalıdır. Belirtilen yatırım konularının kısmi veya bölümler/üniteler şeklinde yapılmasına yönelik olarak hazırlanan proje tutarlarına hibe desteği sağlanır.

Ancak, bağımsız bir proje olduğu sürece ve önerilen proje ile teknik yönden uyumlu olması şartı da dikkate alınarak, inşaatı başlamış, bitmiş ve halen devam eden etaplandırılmış bir projenin parçası olan teklifler de destekleme kapsamına alınır.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 16 – Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen kamu hizmetine yönelik projelerin katma değer vergisi dahil toplam tutarının %75 (yetmişbeş)’i hibe yoluyla karşılanır.

Programdan desteklenecek kamu hizmetine yönelik projeler için toplam hibe miktarı 300.000 YTL’yi geçmez.

Ancak, proje toplam tutarı 400.000 YTL’yi aşmadığı takdirde proje toplam tutarının yalnızca % 75’ine hibe desteği sağlanır.”

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Exit mobile version