Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Türkiye Sektör Meclislerinin Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

16 Eylül 2007 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26645

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden:

             MADDE 1 – 12/2/2005 tarihli ve 25725 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türkiye Sektör Meclislerinin Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Üyenin temsilcisi olduğu kuruluş veya firmalarla ilişkisinin kesilmesi halinde, Türkiye sektör meclisi üyeliği kendiliğinden düşer. Kuruluşu veya firmayı temsilen sektör meclisine katılacak olan yeni üyenin ismi otuz gün içinde yazılı olarak Müdürlüğe bildirilir.”

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Türkiye sektör meclisi, Birlik tarafından yetkilendirilen Yönetim Kurulu üyesinin veya Birlik personelinin başkanlığında yapacağı ilk toplantıda kendi üyeleri arasından bir başkan ve bir başkan yardımcısı seçer. Seçilen başkan ve başkan yardımcısı, Yönetim Kurulunun onayından sonra, o sektörün Türkiye Sektör Meclisi Başkanı ve Türkiye Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı unvanını alır.

Türkiye sektör meclisi başkan ve başkan yardımcısı üye tam sayısının çoğunluğuyla seçilir. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde, seçim için yeni bir toplantı günü belirlenir.

Türkiye sektör meclisi başkan ve yardımcısının görev dönemi Meclisin görev süresi ile sınırlıdır. Görev dönemi sona erenler yeniden seçilebilir. Mevcut başkan veya başkan yardımcısının görevlerinin süresinden önce sona ermesi halinde, yeni seçilen başkan ve başkan yardımcısı kalan süreyi tamamlar.”

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin ikinci, üçüncü ve altıncı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Birlik Başkanı veya yetkili yönetim kurulu üyesi katıldığı toplantılara başkanlık eder.

Toplantı yeter sayısı üye tam sayısının çoğunluğudur. Toplantılarda kararlar, toplantıya katılan Türkiye sektör meclisi üyelerinin en az üçte ikisinin oyu ile alınır. Mutabakat sağlanamayan hususlar toplantı tutanaklarına geçirilir ve Müdürlüğe bildirilir.”

“Türkiye sektör meclislerinin üyeleri arasından uzmanlık alanına ve konularına göre alt komiteler oluşturulabilir. Alt komite üyelerinin Meclis üyeleri arasından seçilmediği durumlarda Yönetim Kurulunun onayı alınır. Bu komitelere, sektör meclisi başkanı, yardımcısı veya meclis başkanı tarafından uygun görülecek meclis üyesi başkanlık eder. Alt komitelerin oluşturulmasında, sektörlerle ilgili uluslararası sınıflandırmalar dikkate alınır.”

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı yürütür.

Exit mobile version