Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

PTT Acentelikleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

PTT Acentelikleri Yönetmeliği Değişiklik

25 Eylül 2008 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 27008

T.C.Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğünden:

MADDE 1 – 16/6/2007 tarihli ve 26554 sayılı  Resmî Gazete’de yayımlanan PTT Acentelikleri Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin birinci, ikinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Acentelere PTT tarafından; PTT acenteliği levhası, banko, bu Yönetmeliğin bir nüshası ile birlikte ilgili diğer yayınlar, ücret tarifeleri, bilmeleri gereken her türlü tebliğ ve genelgeler; yapacakları işlerin kaydedilmesi için gerekli olan defter, liste, alındı, formül, etiket, çuval, torba, ip, emniyet kilidi, mengene ve damgalar, gerekli olan diğer her çeşit evrak ve eşya ile otomasyon sistemi için gerekli donanım, acentenin bağlı bulunduğu merkez müdürlüğü demirbaşının ayrı ayrı listelerine kaydedilmek suretiyle karşılıklı imzalanarak teslim edilir. Bu listelerin bir nüshası merkezde alıkonulur, diğer nüshası acenteye verilir.”
“(2) Bunlardan tüketime tabi olanlar bittikçe, acenteye ihtiyacı kadar yeniden verilir. Otomasyon sisteminde kullanılan sarf malzemeleri, PTT tarafından karşılanır.”

“(4) Hat tesisi ile bunların işletilmesine ilişkin her türlü giderler PTT tarafından karşılanır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürü yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin                        Tarihi                                                    Sayısı
16/6/2007 26554
Exit mobile version