Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

İş Ortaklıklarındaki Paylara İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 31) Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ (Sıra No: 145)

 12 Şubat 2009 Tarihli Resmi Gazete

 Sayı: 27139

 Türkiye Muhasebe Standartları Kurulundan:

             MADDE 1 – 31/12/2005 tarih ve 26040 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 14 Sıra no’lu İş Ortaklıklarındaki Paylara İlişkin Türkiye Muhasebe Standardı (TMS 31) Hakkında Tebliğin ekinde yer alan “TMS 31 İş Ortaklıklarındaki Paylar” Standardının 4 üncü Paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “4. Oransal konsolidasyon veya özkaynak yönteminin uygulandığı finansal tablolar; bireysel finansal tablo veya bağlı ortaklığı, iştiraki ya da  müştereken kontrol edilen ortaklığı bulunmayan bir işletmenin finansal tablosu olarak nitelendirilemez.”

             MADDE 2 – Aynı Standardın 5 inci Paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “5. Bireysel finansal tablolar; konsolide finansal tablolara, yatırımların özkaynak yöntemine göre muhasebeleştirildiği finansal tablolara ve iş ortaklığındaki girişimci paylarının oransal konsolidasyon yöntemine göre konsolide edildiği finansal tablolara ek olarak hazırlanan finansal tablolardır. Bireysel finansal tabloların, bu tabloların ekinde veya bu tablolarla birlikte sunulması veya hiç sunulmaması mümkündür.”

             MADDE 3 – Bu Tebliğ 31/12/2008 tarihinden sonra başlayan hesap dönemleri için geçerli olmak üzere, yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu yürütür.

Exit mobile version