Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

14 Şubat 2009 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 27141

Kültür ve Turizm Bakanlığından:

MADDE 1 – 21/7/2006 tarihli ve 26235 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (d) bendi, ikinci fıkrasına ise aşağıdaki (c) bendi eklenmiştir.

“d) Tahsis yapıldığı tarihte denizle bağlantısı olan tahsisli alanlar ile aynı durumdaki özel mülklerle deniz arasında kıyı kenar çizgisinin sonradan değişmesi nedeniyle yeni oluşan alanlar.”

“c) Birinci fıkranın (d) bendinde belirtilen alanların ek alan olarak tahsis edilebilmesi için, bu alanların tahsisli ana parsellerle veya özel mülklerle proje bütünlüğünün sağlanması ve birlikte kullanılması zorunluluğu aranır. Bu alanlar, tahsisli alanlara veya özel mülklere denizle bağlantılarının sağlanması bakımından denize cepheleriyle sınırlı olacak şekilde tahsis edilebilir. Ancak, tahsisli alanlarda bu fıkranın (b) bendindeki kısıtlamalar uygulanmaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Belge iptalinin söz konusu olması durumunda, yatırımcıya yeni belge alması için bir yıllık süre verilir. Bu süre içerisinde belge alınmaz ise tahsis iptal edilir ve bu Yönetmeliğin 24 üncü maddesi hükümleri uygulanır.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Belge iptali durumunda yeni belge alınması için uygulanacak süre

GEÇİCİ MADDE 4 – (1) Belgesi iptal edilen ve yeni belge alması için bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesine göre altı aylık süre verilmiş olup da, bu maddenin yayımı tarihinde henüz tahsisi iptal edilmemiş yatırımcılar için bu süre bir yıla tamamlanarak uygulanır.”

MADDE 4 – Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından müştereken hazırlanan bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
21/7/2006 26235
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazetenin
Tarihi Sayısı
16/3/2007 26464
Exit mobile version