Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 53)

27 Eylül 2009 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 27359

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

MADDE 1 – 21/5/2009 tarihli ve 27234 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğin (Tebliğ No: 2009/45) 5 inci maddesinin, 2 nci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlar, çiftçilerle/tarımsal işletmelerle Uygulama Esasları ekinde yer alan hizmet sözleşmelerini esas alarak sözleşme imzalayacaklardır.”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 8 inci maddesinin 3 üncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Hizmet alım/satım faturası veya serbest meslek makbuzu”


MADDE 3 –
Aynı Tebliğin 9 uncu maddesinin 1 inci fıkrasının (a) ve (c) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(a) TYDD’den faydalanmak isteyen çiftçiler/tarımsal işletmeler, istenen belgeler ile birlikte 30/10/2009 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüğüne müracaat ederler.

(c) İl/İlçe Müdürlüklerince tarımsal yayım ve danışmanlık desteği icmalleri (Ek-3) 6/11/2009 tarihinde askıya çıkarılır. İcmaller 13/11/2009 tarihi mesai bitimine kadar askıda bırakılır. Askıya çıkma ve indirme tarih ve saati tutanağa bağlanır. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilir. Daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmaz ve herhangi bir hak doğurmaz. Bu süre zarfında yapılacak itirazlar İl Teknik Komiteleri tarafından değerlendirilir ve karara bağlanır.”

MADDE 4 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 5 –
Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Exit mobile version