Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

SGK Genelgesi 2009/136 (Dosya Düzeni)

SGK Genelgesi 2009/136

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

Tarih: 13/11/2009
Konu: Dosya Düzeni

GENELGE

2009/136

Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezleri bünyesinde Kurumumuz sigortalıları ve hak sahiplerinin maluliyet ve sürekli iş göremezlik halleri ile kontrol muayenelerinde hastaneye sevk ve dosya hazırlık işlemlerinde düzenlenecek dosyalarının eksiksiz olması büyük önem taşımaktadır.

Kurumumuzca yapılacak işlemlerin en kısa sürede sonuçlandırılabilmesi ve gereksiz yazışmalar ile sigortalının mağduriyetinin önlenmesi için dosyaların tanziminde aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilerek dosya intikalinin sağlanması gerekmektedir.

Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerince veya merkez teşkilatı ilgili daire başkanlıklarınca, Kurumumuz sigortalıları ve hak sahiplerinin maluliyet ve sürekli iş göremezlik tespitlerine yönelik hazırlanan dosyalarda aşağıda belirtilen evrak mutlaka bulundurulacak ve servis yetkilisince dosya kapağında bulunan kontrol listesinde bu evrakın bulunduğuna dair işaretleme ve kontrol imzası atılacaktır. Evrakın eksik gönderilmesine ve dolayısı ile vatandaş mağduriyetine sebep olunması halinde, dosyayı hazırlayan servis şefi ve il müdür yardımcısı durumdan sorumlu tutulacaktır.

Malulen emeklilik veya sürekli iş göremezlik oran tespiti talepleri veya bu durumdaki sigortalıların kontrol muayeneleri nedeniyle tanzim edilecek dosyalarda bulunması gereken bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken özellikler aşağıda bildirilmiştir.

A. Sevk İşlemleri

Kurumumuz sigortalıları ve hak sahiplerinin maluliyet ve sürekli iş göremezlik halleri ile kontrol muayenelerinde maluliyet ve iş kazası tespitine esas teşkil edecek sağlık kurulu raporları; Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma Hastaneleri, Devlet Üniversite Hastaneleri veya Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askeri Hastanelerince düzenlenecektir. İl sınırları içerisinde bu hastanelerin bulunmaması halinde Sağlık Bakanlığı tam teşekküllü hastanelerince sağlık kurulu raporu düzenlenebilir.

Meslek hastalıklarının tespitine esas teşkil edecek sağlık kurulu raporları ise Sağlık Bakanlığı Meslek Hastalıkları Hastanelerince veya Devlet Üniversite Hastanelerince düzenlenecektir.

Sevk verilen sigortalılarımıza maluliyet raporları yerine genellikle özür oranını içerir rapor tanzim edildiği görülmekte olup hastane sevk yazılarında; Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği esaslarına göre malulen emeklilik talebi dikkate alınarak rapor düzenlenmesi ve raporlandırma aşamasında kullanılan dayanağı tıbbi belgelerin de gönderilmesi gerektiği bildirilecektir.

B. Maluliyet Dosyasında Bulunması Gereken Belgeler

Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezleri bünyesinde Kurumumuz sigortalıları için hazırlanmış olan Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne veya Bölge Sağlık Kurullarına gönderilecek maluliyet dosyaları içerisinde;

Tamamı İçin Tıklayınız

Exit mobile version