Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Karayolu Yolcu Taşımacılığında Kullanılan Terminallere İlişkin Tavan Ücret Tarifeleri Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No:61)

10 Haziran 2010 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 27607

Ulaştırma Bakanlığından:


MADDE 1 –
16/3/2010 tarihli ve 27523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Karayolu Yolcu Taşımacılığında Kullanılan Terminallere İlişkin Tavan Ücret Tarifeleri Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 60)” in ekindeki tablo (EK-1), ekte yer aldığı şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Ulaştırma Bakanı yürütür.

NOT:

1-Terminalin bulunduğu yerleşim yerinin merkez nüfusu esas alınarak ücret tarifelerinin hesaplanmasında bir tam sayıdan sonra gelen 0,5’in altındaki kesirler 0,5’e, üstündekiler ise bir üst tam sayıya tamamlanır.

2- Tabloda belirtilen koltuk sayıları yolculara ait koltuklar olup; şoför ve yardımcı personele ait koltuklar bu sayılara dahil değildir.

3- Genel park yerlerinde ücretsiz süre 25 dakika, terminal içinde bu amaçla oluşturulmuş özel park yerlerinde ise ücretsiz süre 50 Dakikadır.

4- Bakanlığa sunulacak tarifeler, “not” kısmı konulmaksızın bu tabloya uygun şekilde hazırlanarak yetkililerce imzalanır.

Exit mobile version