Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

At Yarışları Müşterek Bahisler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

17 Mayıs 2011 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 27937

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:

MADDE 1 – 19/4/2011 tarihli ve 27910 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan At Yarışları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ı) At sahibi vekili: At sahibinin koşular ile ilgili hak ve yetkilerini kullanmak ve yükümlülüklerini yerine getirmek üzere noterlikçe düzenlenmiş vekaletname ile vekil tayin edilen ve at sahibi vekili belgesini haiz gerçek kişiyi,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(9) Yüksek Komiserler Kurulu özel inceleme yapması gerektiren işlerde komisyonlar oluşturabilir. Oluşturulan bu komisyonlar inceleme sonuçlarını bir rapor halinde Yüksek Komiserler Kuruluna sunar. Yüksek Komiserler Kurulu komisyon raporu ile bağlı değildir. Komisyon üyelerine ödenecek ödenek ve harcırahlar yarış gelirlerinden verilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin ilk cümlesi ile aynı maddenin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Yüz elli koşu kazanmış olan aprantiler jokey olma hakkını kazanırlar.”

“(2) Otuz yaşını doldurup da yüz elli koşu kazanamamış aprantiler, ağırlık indirimi haklarını kaybeder ve apranti olarak at binebilirler.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 65 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Türk atlarının tanıtımı ve yurt dışındaki yarışlara katılımının teşviki

MADDE 65 – (1) Yarış Otoritesi ile Yarış Müessesesi, yurt içinde ve yurt dışında Türk atlarının tanıtımını sağlamak ve yurt dışındaki yarışlara katılmasını teşvik etmek amacıyla gerekli tedbirleri alır.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 105 inci maddesinin ikinci fıkrasının ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Koşularda dereceye giren atların jokeyleri kazanılan ikramiyenin %7’sinden az olmamak üzere %10’una kadarını, aprantileri ise %5’ini prim olarak alabilir.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 131 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) Ata verilecek idari yaptırım kararları şüpheli numunenin alındığı tarihten, kişiler hakkındaki idari yaptırım kararları ise, Yarış Komiserler Kurulunca verilen karar tarihinden başlar.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Geçici 5 inci madde eklenmiştir.

“Ortak at koşturma

GEÇİCİ MADDE 5 – (1) 19/7/2011 tarihine kadar; bu maddenin yayımı tarihinden önceki tarihli noterce onaylanmış muvafakatnameye sahip olmak koşulu ile ortak at koşmak isteyenler hakkında 156 ncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendi hükmü uygulanmaz.”

MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
19/4/2011 27910
Exit mobile version