Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Basın İlân Kurumu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

01 Mart 2012 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28220

Basın İlân Kurumu Genel Müdürlüğünden:

 

MADDE 1 – 12/12/1997 tarihli ve 23198 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Basın İlân Kurumu Yönetmeliğinin 45 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “sicil özetlerini getirtir.” ibaresi “gerekli görülen bilgi ve belgeleri getirtir.” olarak değiştirilmiş ve aynı fıkranın son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 55 inci maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesi “Ancak, bu kişilerden evvelce çalıştıkları kurumlarca düzenlenen özlük dosyaları istenir.” şeklinde değiştirilmiş ve son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Sicillerinde terfie” ibaresi “Terfie” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 63 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “sicilden silinmesine” ibaresi “özlük dosyasından çıkarılmasına” şeklinde değiştirilmiş ve ikinci fıkrasında yer alan “iyi veya çok iyi derecede sicil alan” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 66 ncı maddenin birinci fıkrasında yer alan “sicil dosyasından silinmesini” ibaresi “özlük dosyasından çıkarılmasını” şeklinde, ikinci fıkrasında yer alan “sicilden silinmesine” ibaresi “özlük dosyasından çıkarılmasına” şeklinde değiştirilmiş ve birinci fıkrasının birinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 75 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci ve üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“Her memur ve müstahdem için bir özlük dosyası tutulur. Memur ve müstahdemleri ilgilendiren bütün kararlar ve belgeler bu dosyada saklanır. Personel özlük dosyalarının tutulmasına ilişkin usul ve esaslar Genel Müdür tarafından belirlenir.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki Geçici Madde 2 eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 2 – Personel sicil dosyaları bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl Genel Müdürün görevlendirdiği birim tarafından saklanır ve süre sonunda Genel Müdür tarafından teşkil olunan üç ki ilik komisyon tarafından imha edilir.”

MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Basın İlân Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Exit mobile version