Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Asgari Ücret Levhası Asma Zorunluluğu Kaldırıldı

Asgari Ücret Levhası Asma Zorunluluğu Kaldırıldı

Mustafa Bahadır ALTAŞ

S.M.Mali Müşavir

İşçi çalıştıranlar, “aylık hizmet ve prim bildirgesi” ile “işyerimizde asgari ücret uygulanır” levhalarını işyerlerinin görünen bir yerine asmak zorunda idiler. Bu levhaları asmayanlar için usulsüzlük ve idari para cezası uygulanmaktaydı.

6111 sayılı kanunla yapılan düzenlemeler ile daha önce işyerlerinde asılması zorunlu olan “Vergi Levhası” ve Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen “Aylık Hizmet ve Prim Belgelerinin” işyerinde asılma zorunluluğu kaldırılmış bu belgelerin işyerinde bulundurulması ve gerektiğinde ilgililere ibrazı uygulamasına geçilmiştir.

07 Temmuz 2012 Tarihli ve 28346 sayılı Resmi gazetede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile Asgari Ücret Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası olan “İşverenler yayımlanan asgari ücretleri işyerlerinde işçilerin kolayca görebilecekleri bir yerde ilan etmek zorundadır” hükmü yürürlükten kaldırılmıştır.

Buna göre bu tarihten itibaren işyerlerinde işyerimizde asgari ücret uygulanır ilanları asılmayacak ve buna ilişkin olarak işverenlere herhangi bir ceza uygulanmayacaktır.

Günümüz bilişim ve iletişim teknolojisi dikkate alındığında Vergi levhası, Aylık Hizmet ve Prim belgesi ve Asgari ücret ilan edilmesi gibi belgelerin işyerinde görünen bir yerde asılması uygulamasının kaldırılması çok doğru bir karardır. Bu uygulama ile hem işverenlerimiz işlevini yitirmiş bir uygulamadan kurtulmuş oldu hem de işyerlerinin duvarlarını dolduran görüntü kirliliği ortadan kalkmış oldu.

Exit mobile version