Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar İstasyonlarına Dair Kriterler Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No:MSG/2012-21)

19 Temmuz 2012 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28358

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

 

MADDE 1 – 17/12/2005 tarihli ve 26026 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar İstasyonlarına Dair Kriterler Hakkında Tebliğin (Tebliğ No: ÖSG/2005/20) 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Gaz sayaçları tamir ve ayar istasyonlarında hangi gaz sayacının muayene ve ayarı yapılacaksa ona uygun nitelikte ayar masası bulunması zorunludur.

Gaz sayaçları tamir ve ayar istasyonlarının yeterlilik ve periyodik muayenelerinin yapılabilmesi için; söz konusu istasyonların bir akreditasyon kuruluşu tarafından akredite edilmiş olması veya TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardının 4.1 Kuruluş, 4.13 Kayıtların kontrolü, 5.2 Personel, 5.3 Yerleşim ve çevre şartları, 5.4 Deney ve kalibrasyon metotları ve metodun geçerli kılınması, 5.5 Cihazlar ve 5.6 Ölçümlerin izlenebilirliği maddelerine uygunluğunun Türk Standardları Enstitüsü tarafından raporlandırılmış olması gerekir.

Türk Standardları Enstitüsü tarafından yapılan bu incelemelere ilişkin tüm giderler müracaatçılar tarafından karşılanır.

Yukarıdaki şartları sağlayan gaz sayaçları tamir ve ayar istasyonlarının yeterlilik ve periyodik muayeneleri Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinde belirtilen hükümler çerçevesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri tarafından yapılır.”

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı yürütür.

Exit mobile version