Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Enerji Verimliliği Eğitim ve Sertifikalandırma Faaliyetleri Hakkında Tebliğ (Sıra No: 2012/5)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 2012/6)

10 Kasım 2012 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28463

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

MADDE 1 – 18/9/2012 tarihli ve 28415 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji Verimliliği Eğitim ve Sertifikalandırma Faaliyetleri Hakkında Tebliğin 7 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(6) Genel Müdürlük, yetkilendirilmiş kurumlar ve şirketler, düzenledikleri eğitim programlarına katılan kursiyerlerin dosyalarını tutmakla ve her bir kursiyer için ayrı ayrı dosya düzenlemekle yükümlüdür. Yetki belgesi süresi dolan yetkilendirilmiş kurumlar veya şirketlerden yetki belgesi yenilenmeyenler, düzenledikleri kursiyer dosyalarını, yetki belgelerinin süresinin bitimini takip eden en geç altı ay içinde, yetki belgesini aldıkları Genel Müdürlüğe veya yetkilendirilmiş kuruma taraflar arasında tutanak düzenlemek suretiyle teslim eder. Kursiyer dosyalarında aşağıdaki belgeler bulunur.

a) Kayıt formu,

b) Kursiyer bilgi formu,

c) T.C. kimlik numarası beyanı,

ç) Diploma veya çıkış belgesinin aslı veya onaylı örneği,

d) Eğitim bedeli dekontu,

e) 2 adet vesikalık fotoğraf.”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümleler eklenmiştir.

“Enerji yöneticisi sınavlarında başarılı olanlara, Ek-11’de yer alan formatta bina ve sanayi sektörü için düzenlenmiş enerji yöneticisi sertifikası verilir. Bu sertifikaların birleştirilmesinde geçici 1 inci maddenin üçüncü fıkrası hükümlerine göre hareket edilir. Etüt-proje eğitimlerinin sınıf ve laboratuvar ortamında verilen kısımlarına katılarak bu madde kapsamında düzenlenen sınavlara giren ve başarılı olanlardan etüt ve proje çalışması yapmamış olanlar, 1/3/2013 tarihine kadar sanayi veya bina sektöründe etüt ve proje çalışması yapma şartını yerine getirmek zorundadır. Ancak, kursiyerin geçerli bir mazeret sunması ve eğitimi veren kurum veya kuruluşun bu mazereti uygun görmesi halinde, sürenin bitiminden itibaren en fazla üç aylık ek bir süre daha verilebilir. Bu süre zarfında da etüt ve proje çalışması yapma şartını yerine getirmeyenler bu Tebliğ hükümlerine göre düzenlenen etüt-proje eğitimine ve merkezi sınava yeniden katılıp başarılı olmadıkça, kendilerine etüt-proje sertifikası verilmez. Bu madde kapsamında düzenlenen sınavlara giremeyenler veya ikinci sınav hakkını kullanmayanlar, girmedikleri sınav için sınav haklarını 2013 yılında düzenlenecek merkezi sınavlarda kullanır.”

MADDE 3 – Aynı Tebliğin Ek-5’inde ve Ek-6’sında yer alan “Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Yönelik Yönetmelik” ibaresi “27 Ekim 2011 tarihli ve 28097 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” şeklinde, aynı Tebliğin Ek-11’inde yer alan, “25 Ekim 2008 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Yönelik Yönetmelik”” ibaresi “25 Ekim 2008 tarihli ve 27035 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4 – Aynı Tebliğe ekteki EK-6A eklenmiştir.

MADDE 5 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Tebliğ hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

 

Eki için tıklayınız

Exit mobile version