Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

SGK Genelgesi 2012/36 (Fatura Bedellerinin Ödenmesi)

Yürürlükten Kaldırıldı. İlgili Yönetmelik İçin Tıklayınız

SGK Genelgesi 2012/36

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

Sayı : B.13.2.SGK.0.11.03.02/1221

Tarih: 23/11/2012

Konu : Fatura bedellerinin ödenmesi

GENELGE

2012/36

Bilindiği üzere Kurumumuzla sözleşmeli sağlık hizmet sunucularının genel sağlık sigortalısı ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilere sunmuş oldukları sağlık hizmetlerinin faturalandırılma, inceleme, itiraz ve ödeme işlemlerini içeren “Fatura Bedellerinin Ödenmesi” başlıklı 2011/62 sayılı Genelge 12/09/2011 tarihinde Kurum Başkanlık Makamı tarafından imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu genelgenin bazı maddelerinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu doğrultuda, 12/9/2011 tarihli ve 2011/62 sayılı Genelgenin;

1. “1.2. Örnekleme yöntemi” başlıklı maddesine son paragraf olarak;

“Kurum bilgi işlem sisteminden kaynaklanan nedenler haricinde örnekleme iptal işlemleri yapılmayacak ve sağlık hizmet sunucularından kaynaklanan nedenlerden dolayı ortaya çıkan örnekleme iptal talepleri kabul edilmeyecektir. Sağlık hizmet sunucusunun Kurum bilgi işlem sisteminden kaynaklanan nedenlerle örnekleme iptal talebi; dönem sonlandırma işlem tarihini takip eden 5 (beş) iş günü içerisinde bağlı bulundukları fatura inceleme birimine yazılı olarak yapılır. Örnekleme iptal talebinin ilgili birim tarafından uygun bulunması halinde Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne yazılı olarak iletilir. Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne iletilen örnekleme iptal talebi Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü ile koordineli değerlendirilerek gerekli işlemler tamamlanır.” ifadesi eklenmiştir.

2. “1.8. Komisyonlar” başlıklı maddesinde aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır:

a) “1.8.1. Sağlık kurumu itiraz inceleme komisyonu” başlıklı alt maddesine son paragraf olarak;

“Ayrıca Kurumla sözleşmesi bulunmayan sağlık hizmet sunucularınca acil hallerde verilen sağlık hizmetlerinin fatura kesintilerine yapılan itirazlarda bu komisyon marifetiyle incelenerek karara bağlanır. Bu faturalar için komisyonun verdiği karar nihai olup faturalar 1.8.2. ve 1.8.3.maddelerinde belirtilen komisyonlara gönderilmeyecektir.” ifadesi eklenmiştir.

b) 04/05/2012 tarihli ve 2012/18 sayılı Genelge ile değiştirilen “1.8.2. Sağlık kurumu mevzuat inceleme komisyonu” numaralı maddesi;

“1.8.2. Sağlık kurumu mevzuat inceleme komisyonu

Sağlık kurumu mevzuat inceleme komisyonu; Sosyal güvenlik il müdürlüğünden ve/veya Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğünden görevlendirilen 5 (beş) üyeden oluşur.

Komisyon üyelerinin senelik izin, hastalık izni ve benzeri nedenlerle adı geçen komisyona katılamamaları hallerinde, karar yeter sayısına ulaşılamaması gibi nedenlerle gecikmeleri önlemek amacıyla, karar yeter sayısına ulaşılacak şekilde, katılamayacak üye/üyelerinin yerine ilgili birim tarafından başka üye/üyeler görevlendirilebilir.

Tamamı İçin Tıklayınız

Exit mobile version