Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Basın İlân Kurumu Teşkiline Dair 195 Sayılı Kanun Uyarınca Yayınlanacak İlân ve Reklâmlar ile Bunları Yayınlayacak Mevkuteler Hakkında 15/2/1977 Tarihli ve 67 Sayılı Genel Kurul Kararının Bazı Maddelerinin Değiştirilmesine Dair Genel Kurul Kararı

01 Aralık 2012 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28484

Basın İlân Kurumu Genel Müdürlüğünden:

Karar No: 198

23 Kasım 2012

MADDE 1 – Basın İlân Kurumu Teşkiline Dair 195 sayılı Kanun Uyarınca Yayınlanacak İlân ve Reklâmlar ile Bunları Yayınlayacak Mevkuteler Hakkında 15 Şubat 1977 tarihli ve 67 sayılı Genel Kurul Kararı’nın 20 nci maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Gazetenin imtiyaz sahibi gerçek kişi ve/veya tüzel kişi ortakları ile birinci derece kan ve sihri hısımlığı bulunanlar (İletişim Fakülteleri veya diğer Fakültelerin iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanlar hariç), ilgili gazetelerin asgari kadrolarında yer alamazlar.”

MADDE 2 – Aynı Genel Kurul Kararının 41 inci maddesine üçüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“Kontrol Kurullarının yapacakları denetimlerin engellenmesi halinde, engelleyen gazetenin yayınlama hakkı düşürülür. İlgili gazetenin başvurusu üzerine denetim yapılsa dahi yayınlama hakkı düşen sürede gazetenin yayınlayamadığı resmî ilanlar için telafi işlemi uygulanmaz.”

“Kontrol Kurullarının yapacağı denetimi engellemenin kesinleşmiş yargı kararı ile mahkûmiyete yol açtığı durumlarda ilgili gazete “yeni yayın” sayılır. Bu gazete 36 aylık bekleme süresine tabidir.”

MADDE 3 – Aynı Genel Kurul Kararına aşağıdaki şekilde Geçici Madde 1 eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 1 – İşbu Genel Kurul Kararının 20 nci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlüğe girdiği tarihten önce asgari kadroda bulunan kişiler hakkında uygulanmaz.”

MADDE 4 – Bu Genel Kurul Kararı yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Genel Kurul Kararını Basın İlân Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Exit mobile version