Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlar ile Platform ve Altyapı İşletmecilerinin Uymaları Gereken İdari ve Mali Şartlar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

10 Ocak 2013 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28524

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan:

 

MADDE 1 – 15/6/2011 tarihli ve 27965 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlar ile Platform ve Altyapı İşletmecilerinin Uymaları Gereken İdari ve Mali Şartlar Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrasının sonuna “Tek üyeli yönetim kurullarında ise yönetim kurulu başkanının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur.” cümlesi eklenmiştir.

“(1) Siyasî partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, birlikler, dernekler, vakıflar, mahallî idareler ve bunlar tarafından kurulan veya bunların doğrudan veya dolaylı ortak oldukları şirketler ile sermaye piyasası kurumları ve bunlara doğrudan veya dolaylı ortak olan gerçek ve tüzel kişilere yayın lisansı verilemez. Bu kuruluşlar, medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara doğrudan veya dolaylı ortak olamaz.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 8 – (1) Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşların esas sözleşmeyle atanmış veya genel kurul tarafından seçilmiş, bir veya daha fazla kişiden oluşan bir yönetim kurulu bulunur. Temsile yetkili en az bir üyenin yerleşme yerinin Türkiye’de bulunması ve Türk vatandaşı olması şarttır.

(2) Tüzel kişi yönetim kurulu üyesi olduğu takdirde, tüzel kişiyi temsil eden gerçek kişi Üst Kurula bildirilir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

“(2) Medya hizmet sağlayıcının resmi internet sitesinde:

  1. a) İzleyici temsilcisinin kimlik bilgileri,
  2. b) Programlar hakkında başvuru bildirimlerinin nereye ve nasıl yapılacağı ve sonuçların nasıl ilan edileceğine ilişkin süreç açıkça belirtilir.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin başlığı “Hisse, şirket devri, birleşme ve bölünme” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Medya hizmet sağlayıcı şirketin bir başka medya hizmet sağlayıcı şirkete devri, birleşmesi veya bölünmesi işlemlerinden önce Üst Kuruldan izin alınması, devir, birleşme veya bölünme işleminin gerçekleşmesinden sonra otuz gün içinde işlemlerin ilan edildiği Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin Üst Kurula bildirimi zorunludur.

(3) Bir medya hizmet sağlayıcı kuruluş kısmi bölünebilir. Medya hizmet sağlayıcı kuruluşların bölünme işleminden önce Üst Kurula karşı mali yükümlülüklerinin bulunmadığına dair yazı ile bölünme sözleşmesi ve bölünme planına esas evraklarla birlikte Üst Kuruldan izin alması zorunludur. Hisse devri, şirket devri, birleşme ve bölünme işlemleri sonucunda, şirket yapısında Kanunda ve yönetmeliklerde öngörülen hususlara aykırılık oluşması hâlinde, Üst Kurulun doksan günü geçmemek üzere vereceği süre içinde bu aykırılığın giderilmesi zorunludur. Aksi hâlde ilgili medya hizmet sağlayıcı kuruluşların yayın lisansı iptal edilir.”

MADDE 6 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 – Bu Yönetmelik hükümlerini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
15/6/2011 27965
Exit mobile version