Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Mali Tatil Nedeniyle, SGK Bildirgeleri İle KDV ve Muhtasar Beyannamelerinin Verilme Süreleri

Mali Tatil SGK-KDV-Muhtasar

TÜRMOB

TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ

Sayı : 2013/

Tarih: 16.07.2013 * 04798

Konu : Mali Tatil

5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun, 28/03/2007 tarihli ve 26476 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı gün itibariyle yürürlüğe girmiştir

Yasanın 1’inci maddesine göre, her yıl Temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil) malî tatil uygulanmakta, Haziran ayının son gününün tatil günü olması halinde ise, mali tatil, temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başlamaktadır.

Bu düzenlemeye göre, 30 Haziran 2013 günü Pazar gününe rastladığından 2013 yılında mali tatil, 2-20 Temmuz 2013 günleri arasında uygulanacaktır. Diğer taraftan 20 Temmuz 2013 günü, Cumartesi gününe rastladığından mali tatil 22 Temmuz Pazartesi mesai saati başlangıcına kadar devam etmiş olacaktır.

5604 sayılı Yasanın 1 nci maddesine göre, son günü malî tatile rastlayan bazı süreler, tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzamış sayılmaktadır. Bu süreler aşağıdaki gibi olup, TEMMUZ ayına ait mali takvim ektedir.

1. Beyanname verme süreleri: Beyana dayalı tarhiyatta, kanuni süresinde verilmesi gereken beyannamelerin verilme süreleri.

2. İkmalen, re’sen veya idarece yapılan tarhiyatta ödeme süreleri: İkmalen, re’sen veya idarece yapılan tarhiyatta vadesi malî tatile rastlayan vergi, resim ve harçlar ile vergi cezaları ve gecikme faizlerinin ödeme süresi.

3. Uzlaşmaya ilişkin süreler: Tarh edilen vergilere ve/veya kesilen cezalara karşı uzlaşma talep etme veya cezada indirim hükümlerinden yararlanmak amacıyla yapılacak başvurulara ilişkin süreler.

4. Devamlı bilgi vermeye ilişkin süreler: Devamlı bilgi verme hükümleri kapsamında verilmesi gereken bilgilerin verilmesine ilişkin süreler.

Beyana dayanan ve beyanname verme süresi malî tatil nedeniyle uzamış olan vergilerde ödeme süresi (aynı ay içerisinde kalmak kaydıyla), uzayan beyanname verme süresinin son gününden itibaren üçüncü günün mesai saati bitimine kadar uzamış sayılmaktadır.

Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda SGK Bildirimleri İle KDV ve Muhtasar Beyannamelerin 29 Temmuz 2013 tarihinde saat 00.00’a kadar verilmesi gerekmektedir.

Bilgi edinilmesi ve gereğini rica ederiz.

 

Devamı İçin Tıklayınız

Exit mobile version