Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

09 Ekim 2013 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28790

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan:

 

MADDE 1 – 21/12/2012 tarihli ve 28504 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliğinin 1 inci maddesinde yer alan “perakende satış şirketleri” ibaresi  “görevli tedarik şirketleri” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 –  Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 20/2/2001 tarihli ve 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendine ve 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılıElektrik Piyasası Kanununun 17 nci maddesinin sekizinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ü) bendi ve (hh) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ü) Kanun: 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununu,”

“hh) Görevli tedarik şirketi: Dağıtım ve perakende satış faaliyetlerinin hukuki ayrıştırması kapsamında kurulan veya son kaynak tedariği yükümlüsü olarak Kurul tarafından yetkilendirilen tedarik şirketini,”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “perakende satış şirketi” ibaresi“görevli tedarik şirketi” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “perakende satış şirketi” ibaresi“görevli tedarik şirketi” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddenin ikinci fıkrasında yer alan “perakende satış şirketi” ibaresi“görevli tedarik şirketi” şeklinde değiştirilmiş, aynı fıkrada yer alan “perakende satış şirketinin” ibaresi “görevli tedarikşirketinin” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Perakende satış şirketinin”ibaresi “Görevli tedarik şirketinin” şeklinde ve aynı maddenin ikinci fıkrasında yer alan “perakende satış şirketi” ibaresi“görevli tedarik şirketi” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddenin üçüncü fıkrasında yer alan “Perakende satış şirketi” ibaresi“Görevli tedarik şirketi” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Perakende satış şirketi” ibaresi“Görevli tedarik şirketi” şeklinde değiştirilmiş, aynı maddenin ikinci fıkrasında yer alan “Perakende satış şirketi” ibaresi“Görevli tedarik şirketi” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan tablo-6’daki “B) Perakende Satış Şirketi Ticari Kalite Tablosu”ile “C) Dağıtım ve Perakende Satış Şirketleri İçin Diğer Ticari Kalite Göstergeleri” başlıkları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“B) GÖREVLİ TEDARİK ŞİRKETİ TİCARİ KALİTE TABLOSU”

“C) DAĞITIM VE GÖREVLİ TEDARİK ŞİRKETLERİ İÇİN DİĞER TİCARİ KALİTE GÖSTERGELERİ”

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan tablo-8’in “B) Perakende Satış Şirketi” başlıklı kısmının dipnotunda yer alan “perakende satış şirketi” ibaresi “görevli tedarik şirketi” şeklinde değiştirilmiş, aynı tablonun “B) Perakende Satış Şirketi” ile “C) Dağıtım ve Perakende Satış Şirketleri İçin Diğer Ticari Kalite Göstergeleri” başlıklarıaşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“B) GÖREVLİ TEDARİK ŞİRKETİ”

“C) DAĞITIM VE GÖREVLİ TEDARİK ŞİRKETLERİ İÇİN DİĞER TİCARİ KALİTE GÖSTERGELERİ”

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin (2) numaralı alt bendinde, aynı fıkranın (c) bendinde ve (d) bendinde yer alan “11 inci” ibareleri “16 ncı”  şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 11 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12 – Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
21/12/2012 28504
Exit mobile version