Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Elde Ettiği Ticari İletişim Gelirlerinin Denetimi ve Bu Gelirler Üzerinden Alınacak Üst Kurul Paylarının Beyan ve Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

12 Aralık 2013 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28849

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan:

 

MADDE 1 – 26/8/2011 tarihli ve 28037 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Medya Hizmet Sağlayıcı Kuruluşlarının Elde Ettiği Ticari İletişim Gelirlerinin Denetimi ve Bu Gelirler Üzerinden Alınacak Üst Kurul Paylarının Beyan ve Ödenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aşağıdaki üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralar eklenmiştir.

“(2) Birinci fıkra kapsamında verilecek beyannameler aşağıdaki yöntemler kullanılarak verilebilir;

a) Elden teslim,

b) Posta,

c) Kargo,

ç) Faks,

d) Elektronik ortamda.”

“(3) Elektronik ortamda verilecek beyannameler; şifre, elektronik imza veya diğer güvenlik araçları konulmak suretiyle internet de dahil olmak üzere her türlü elektronik bilgi iletişim araç ve ortamında medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yetkilisi tarafından verilebilir.

(4) Beyannamelerin elden teslim edilmeleri durumunda evrak giriş tarihi beyan tarihi olarak esas alınır. Beyannamelerin posta veya kargo ile gönderilmesi halinde postaya veya kargoya verildiği tarih beyan tarihi olarak dikkate alınır. Şifre, elektronik imza veya diğer güvenlik araçları konulmak suretiyle elektronik ortamda yapılan beyanlarda bildirimin yapıldığı tarih beyan tarihi olarak esas alınır. Üst Kurulca ilan edilecek faks numarasına veya elektronik posta adresine gönderilecek beyanlarda, faksın veya elektronik postanın gönderildiği tarihten itibaren beyanname aslının en geç bir ay içerisinde Üst Kurula ulaştırılması şartıyla beyan tarihi, faksın veya elektronik postanın gönderildiği tarih olarak belirlenir. Beyanname aslının süresinde gönderilmemesi halinde beyanname verilmemiş sayılır.

(5) Elektronik ortamda ve faks ile verilecek beyannamelere ilişkin diğer hususlar Üst Kurul tarafından duyurulur.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
26/8/2011 28037
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
2/2/2013 28547
Exit mobile version