Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Dünyanın En Güzel 10 Havuzu

Kış mevsimi yaklaşıyor olsada seyretmekten zevk alacağınız bu güzel havuzlar dünyada eşi benzeri olmayan bir yapıya sahip. Sizin için derlediğimiz bu havuzlara bir bakalım.

Şili Cumhuriyetinde yer alan bu devasa havuzun denizden pek bir farkı yok gibi görünüyor. Dünyanın en büyük yüzme havuzu unvanına sahip olan bu havuz 20 dönüm arazi üzerine kurulmuş ve 3.5m derinliğindedir. Bu havuzu doldurmak için şili mimarları 250 milyon litre su harcadığını dipnot olarak belirtelim.

Las Vegasda bir otelde bulunan bu havuz, dünyanın en iyi havuzları arasına girmeyi başarmış. Tropik havuz olarak adlandırılan bu havuz üzerine kumarhane ve mangal bölümleri konulmuş.

Tibet’de yer alan bu altın havuzu 24 ayar altın kaplamanın içinde yüzmenize olanak tanıyor. 1983 yılına terapi amaçlı kurulan bu havuza girmek sanırım bizler için biraz zor.

Hint okyanusu merkezinde yer alan bu saklı havuz, bu manzarayı elbette maldivlerde yakalayabilirdi. Zengin bitki örtüsü ve büyüleyici parıltısıyla bu havuz ve çevresi dünyanın en iyilerine girmeyi başarmış.

Tanzayada Swala kampı olarak bilinen bu yerdeki havuz gerçekten doğal hayatın tam içinde yer alıyor. Siz havuzda yüzerken Afrika yaban hayatında yer alan filler,zürafalar,zebralar yanınızdan geçebilir.

Yunan adalarında doğal taşlarla örülü olan bu havuz ege denizi suları ile sizi buluşturuyor. Bu eşi benzeri bulunmayan ve tamamen doğal oluşan havuzda dünyanın en iyileri arasında yerini alıyor.

Alplere karşı mükemmel bir manzaraya sahip bu havuz doğal terapi niteliğinde.

İzlanda – Grindavik şehrinde volkanların arasında yüzmeyi sevenler için bu jeotermal havuz birebir.

Japonyadaki bu şarap havuzuda enteresan. Yüzdükçe kafanızın dönmesi içten bile değil.

Son olarak Avustralyada bir otel havuzu sebebini bilmediğimiz halde en iyi havuzlar arasına girmiş.

Exit mobile version