Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Gezgin Portalı Bir Yaşında

Bin 217 kişi üye oldu ve 3415 çerçeve görüntü indirildi 129 bin kişi gezgin portalını ziyaret etti.

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nün (TÜBİTAK UZAY) yerli olarak tasarlayıp ürettiği RASAT Uydusu tarafından elde edilen görüntüler, TÜBİTAK UZAY Yer İstasyonunda otomatik görüntü işleme yazılımları ile işlendikten sonra farklı seviyelerde kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

TÜBİTAK UZAY, Kalkınma Bakanlığı desteği ile başlattığı “GeoPortal Projesi” kapsamında gözlem uydularından elde edilen görüntülerin internet ortamında paylaşılabilmesi için “GEZGİN Portalı” geliştirdi. RASAT uydusundan indirilen ham görüntüler, geometrik ve radyometrik düzeltmelerin ardından koordinatlandırma işlemleri yapılarak, güncel görüntüler GEZGİN portalına aktarılıyor. (www.gezgin.gov.tr)

RASAT’tan elde edilen görüntüler; haritacılık, afet izleme, tarım, çevre, şehircilik ve planlama çalışmalarında kullanılıyor. RASAT Uydusu’ndan çekilerek yer istasyonuna indirilen ham görüntüler bir saat içinde geometrik ve radyometrik düzeltmesi yapılarak gezgin portaline yüklenebiliyor. Eylül 2015 itibariyle 1. yılını dolduran söz konusu portale; 5690 çerçeve görüntü eklendi. 1217 kişi üye oldu ve 3415 çerçeve görüntü indirildi 129.000 kişi gezgin portalını ziyaret etti.

Exit mobile version