Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Yerli Otomobil Prototipi Görücüye Çıktı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil için 3 prototip hazırlandığını 4. prototipin ise üretiminin sürdüğünü açıkladı Video haber.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 8 Ağustos tarihinde yerli otomobil çalışmalarına ilişkin bilgi vermiş ve 4 tip yerli otomobil olacağını ifade etmişti. Işık, bu açıklamasından bir gün sonra, Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda dereceye girenlere ödüllerini verirken, yerli otomobil üretimi ile ilgili şu sözleri söylemişti: 

“Geçen yıl burada yerli otomobili yapacağız demiştik. Yerli otomobilin de içten yanmalı motorlar alanında değil elektrikli araç kategorisinde olacağını söylemiştik. Tam bir yıl geçti. Bugün geldiğimiz noktada çok çok önemli bir mesafe aldık. Bu ayın sonuna kadar üç tane prototipimiz üretilmiş olacak. Bir prototipimiz de yine bir ay kadar sonra istediğimiz değişiklikler ve modifikasyonlar yapılınca oda gelecek. 2016 yılında da 30-40 aracı tüm mevsim, ilklim ve arazi koşullarında test etmek için üreteceğiz”

Bakan Işık, Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini ve yerli otomobil için çok çalıştıklarını bildirdi.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Yerli Otomobil Prototip Resimleri

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Exit mobile version