Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

Dünya İstatistik Günü

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 3 Haziran 2015 tarih ve 69/282 sayılı kararı ile 20 Ekim 2015 tarihi, Dünya İstatistik Günü olarak ilan edilmiş ve her beş yılda bir “20 Ekim” gününün Dünya İstatistik Günü olarak kutlanması karara bağlanmıştır. Bu yıl ikincisi kutlanacak Dünya İstatistik Günü’nün teması ise “Daha İyi Veri, Daha İyi Yaşam” olarak belirlenmiştir.

Ülkelerin gelişmesine yönelik doğru politikaların belirlenmesi ve toplumların daha kaliteli bir yaşam sürdürmesi; güncel, güvenilir ve kaliteli verilere sahip olmayı zorunlu kılmakta, Dünya İstatistik Günü için seçilen tema da bu gerekliliğe vurgu yapmaktadır. Bu kapsamda “Daha İyi Veri, Daha İyi Yaşam” sloganıyla kutlanacak olan Dünya İstatistik Günü, verilerin hayatımızdaki önemini geniş bir bakış açısı ile yansıtacak ve Birleşmiş Milletler üye ülkelerinin gerçekleştirecekleri çeşitli faaliyetler aracılığıyla, güçlendirilmiş resmi istatistik sistemlerinin önemine dikkat çekmeyi sağlayacaktır.

Küresel istatistik toplumunun bir üyesi olan ve “uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurmak” vizyonuna sahip olan Türkiye İstatistik Kurumu da, bu önemli günü; Türk İstatistik Sistemine dahil kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve tüm paydaşlarıyla birlikte gerek Merkezde gerekse Bölge Müdürlüklerinde düzenleyeceği çeşitli faaliyetlerle kutlayacaktır. Bu kapsamda Ankara’da, 20 Ekim 2015 tarihinde Dünya İstatistik Günü’nün resmi teması çerçevesinde “Daha İyi Veri, Daha iyi Yaşam” konulu bir panel düzenlenecektir.

Bugünün anısına, yayımlanan resmi verilerin sayı ve çeşitliliğine dikkat çekebilmek amacıyla, gerek Türkiye İstatistik Kurumu gerekse Resmi İstatistik Programına dahil kurum ve kuruluşlar tarafından 2011 ve 2015 yılları içerisinde yayımlanan tüm istatistiklerin özetini içeren “İstatistiklerin İstatistiği” isimli haber bülteni yine 20 Ekim 2015 tarihinde saat 10:00’da yayımlanacaktır.

Dünya İstatistik Günü ile ilgili bilgilere Kurum web sayfamızda yer alan http://www.tuik.gov.tr/dig/dig.html linkinden erişim sağlanabilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Duyuru: TÜİK

Exit mobile version