Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

SAN-TEZ’e 2 Milyon TL Destek

“Destek kararı alınan 7 projenin toplam bütçesi 2 milyon 30 bin 655 lira olup, bu tutarın 1 milyon 568 bin 144 lirası Bakanlığımızca hibe olarak karşılanacak”

Bakanlığımız, temmuz-ağustos dönemindeki Sanayi Tezleri (San-Tez) Programı başvurularından destek kararı alınan 7 projenin toplam bütçesi 2 milyon 30 bin 655 lira ve bu tutarın 1 milyon 568 bin 144 lirasının Bakanlık tarafından hibe olarak karşılanacak.

San-Tez Programı temmuz-ağustos başvuru sonuçlarının belli oldu.

Programla, üniversitelerdeki bilgi birikimi sayesinde sanayicilerin sorunlarını çözmek veya teknoloji seviyesini yükseltmenin hedeflendiği aktarılan açıklamada, 23 başvurudan 9’u ön değerlendirme komisyonlarınca elendİ, kalan 14 projeden 7’sinin ise desteklenmesi uygun görüldü.

Destek kararı alınan 7 projenin toplam bütçesinin 2 milyon 30 bin 655 lira ve söz konusu tutarın 1 milyon 568 bin 144 lirası Bakanlığımız tarafından hibe olarak karşılanacak, bu projelerin 3’ü Ankara, 2’si İstanbul, 1’er adedi ise İzmir ve Bursa illerinde bulunuyor.

Toplam 23 projenin büyük çoğunluğunun tarım, hayvancılık ve gıda, makine ve imalat ile elektrik-elektronik ve haberleşme komisyonlarına geldi.

“Desteklenen projelerden yürütücülüğünü Prof. Dr. Muhitdin Ahmetoğlu’nun yaptığı ‘Fiber İletimli Lazer Diyot Birleştirici ve Fiber Lazer Rezonatörü Birleştirici Tasarımı ve Prototip İmalatı’ başlıklı projeyle fiber lazer rezonatörünün en önemli optik elemanlarından biri olan pompa birleştiricilerinin ve yüksek güçte lazer çıkışı sağlayan rezonatörleri birleştiren sinyal birleştiricilerinin tasarımı ve prototip imalatı gerçekleştirilecek ve uzun vadede ülkemizde üretimi sağlanarak bu alanda dışa bağımlılık ortadan kaldırılacaktır.”

Exit mobile version