Site icon Alomaliye.com Güncel Mevzuat, Muhasebe, Ekonomi, Vergi, SGK Haberleri

DEİK İş Konseyi Başkanları Seçildi

DEİK bünyesinde gerçekleşen değişim sonrasında yapılan ilk seçimli DEİK İş Konseyleri Genel Kurul Toplantıları, 22-23, 26-27-28 Ekim  2015 tarihlerinde İstanbul’da büyük bir katılımla gerçekleşti.  Amerika Bölgesi, Avrupa Bölgesi, Asya Pasifik Bölgesi, Afrika Bölgesi, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi ve Avrasya Bölgesi olarak altı bölgede 123 ülke bazlı, 5 sektörel iş konseyleri ve  bir özel amaçlı iş konseyi olmak üzere toplam 129 iş konseyinin yürütme kurulu başkanları ve üyeleri seçildi. 130. Konsey, DTİK için dünyanın hemen her tarafından iş insanlarının katılacağı ayrı özel bir kurultay yapılacak.

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan,genel kurulda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yaklaşık bir yıl içinde yapılan tüm DEİK çalışmalarını kapsayıcılık, entegrasyon ve kurumsallaşma başlıkları altında gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.  DEİK faaliyetlerinin nicelik ve nitelik bakımından gelişmesiyle birlikte, reel sektörde DEİK’e ilginin de arttığını belirten Vardan, “DEİK’in üye tabanı, görevi aldığımız günden bu yana yaklaşık bir yıl gibi kısa bir süre zarfında yüzde 51,2 oranında artmış bulunmaktadır” dedi. Ortak hedefin “Küresel ekonomiye güçlü entegrasyon” olduğunu  belirten Vardan,  “Eskiden ticari diplomasi denilen kavram vardı. Onun yerine, artık daha kapsayıcı bir kavram olan “business diplomacy” bağlamında faaliyetlerimize hız verdik. DEİK, mutat “networking” ve “iş geliştirme” faaliyetlerine ilaveten politika/strateji geliştirme süreçlerine katkı sağlamak amacıyla da projeler üretmeye başladı. Bu kapsamda enerji çalıştayı; uluslararası öğrenci temini çalıştayı düzenlenerek, bulgu ve sonuçları  ilgili taraflar ile paylaşıldı” dedi.

Konuşmasında ayrıca, Türkiye’nin cari açığını azaltacak bir rotada ilerlemesine ve Türk şirketlerinin pazar paylarının artmasına katkı sağlaması yönünde 2023 Yurtdışı Yatırım Stratejisi Belgesi çalışmalarının tamamlandığını belirten Vardan, DEİK yönetiminin kompozisyonunun daha kapsayıcı bir yapıya büründüğünü belirterek, katılımcılığın ve kuruma aidiyetin arttığını söyledi.  Vardan sözlerine şöyle devam etti: “Genel kurullar akabinde göreve seçilecek olan iş konseyi başkanları, daha önce yaptığımız strateji çalışmalarımızla oluşan yol haritasını rehber edinerek, DEİK faaliyetlerini yürütecekler. Bu haritaya göre iş konseylerimiz çalışmalarını networking, bilgi sağlama, strateji geliştirme ekseninde ve hep beraber belirlenen hedeflerle bunlara bağlı kriterler doğrultusunda gerçekleştirecek. Kim başkan olmaya adaysa, bütün bu kriterleri dikkate alarak çalışmak zorunda olduğunu biliyor ve ona göre göreve talip oluyor. Hiçbirimizin kaybedecek 1 dakika dahi vakti yok. Hepimiz ülke hizmetinde var gücümüzle çalışmalıyız.”

78 Konseye Yeni Başkan

İki senede bir düzenlenen seçimli genel kurul toplantısında önce bölgesel iş konseyi başkanları belirlendi. Yapılan seçim neticesinde toplam 130 iş konseyinden 78’inde yeni başkan seçilmiş oldu. Hemen tüm konseylerin yürütme kurullarında da önemli yenilenmeler gerçekleşti. Daha sonra bölge koordinatör başkanları da seçilerek iş konseyleri genel kurulları tamamlandı.

Seçilen iş konseyi başkanları listesi şu şekildedir.

Amerika Bölgesi

Asya Pasifik Bölgesi

Avrupa Bölgesi

Avrasya Bölgesi

Afrika Bölgesi,

Ortadoğu ve Körfez Bölgesi Genel

Sektörel İş Konseyleri,

Özel Amaçlı İş Konseyleri

Bölge Koordinatör Başkanları da Belirlendi

Bölgesel iş konsey başkanlarının seçimlerinin ardından, her bir bölge için bölge koordinatör başkanları da belirlendi. Buna göre;

Exit mobile version